Öğrenciler Sason Dağları'nda bilim fuarı açtı

Batman - Sason Yolüstü İlk-Ortaokulu öğrencileri “Bilim Fuarı” tertipledi.Batman-Sason Yolüstü İlk/Ortaokulu Bilim Fuarı’na; Sason Kaymakamı Cihat Arık, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Sason Belediye Başkan Vekili Nedim Işık, İlçe Milli Eğitim Müdür.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler Sason Dağları'nda bilim fuarı açtı

Batman - Sason Yolüstü İlk-Ortaokulu öğrencileri “Bilim Fuarı” tertipledi.

Batman-Sason Yolüstü İlk/Ortaokulu Bilim Fuarı’na; Sason Kaymakamı Cihat Arık, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Sason Belediye Başkan Vekili Nedim Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Kılınç, Milli Eğitim Şube Müdürü Veysi Ergül, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Bilim Fuarının açılışında bir konuşma yapan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik; “Bu gün gerçekten özel, tarihi ve ezberimizi bozan bir gün. Neden? Çünkü bu tür çalışmaları genelde şehir merkezinde bulunan fen liseleri, Anadolu liseleri ve özel kolejlerden bekleriz. Onların finansmanı çok kolay belki de sınırsız, danışmanlık hizmeti alabiliyorlar ve çok daha kolay projeler ortaya çıkarıyorlar. Ama siz Sason’un Yolüstü köyünde okuyan sevgili öğrenciler, bize bu alışılmışın tam tersi olabileceğini gösterdiniz. Sevgili öğrenciler, çağımızda coğrafi engeller artık engel olmaktan çıkmış durumda. Öğretmenlerinizin fedakârlıkları geleceğe yönelik vizyonları, özenle büyüttükleri hayalleri kısacası bu günün görüntüsü, onların geçmişteki hayalleridir aslında. Bu güzel ve anlamlı yolculukta biz sizinle birlikteyiz. Unutmamalıyız ki eğitim sevgidir, mutluluktur, bilimdir, bilim ve sevgi ise paylaşıldıkça çoğalan bir değerdir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılışın ardından öğrenciler projelerini uygulamalı şekilde katılımcılara oluşturulan stantlarda anlattı. 52 projenin sergilendiği Bilim Fuarı 2 gün ziyaretçilere açık kalacak.
CİHAN

Yorumlar