Öğrenciler, radyo araçlarını kullanarak kendilerini daha iyi ifade edecek

Antalya Manavgat'ta önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonunda öğrencilerin performans ödevlerinde ve İngilizcelerini geliştirmede radyo ve dijital araçları kullanacağı bildirildi. Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Leonarda Da Vinci Ortaklık,...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, radyo araçlarını kullanarak kendilerini daha iyi ifade edecek

Antalya Manavgat'ta önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonunda öğrencilerin performans ödevlerinde ve İngilizcelerini geliştirmede radyo ve dijital araçları kullanacağı bildirildi.

Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Leonarda Da Vinci Ortaklık, Kelimeler Ağı Projesi'nin son toplantısı Türkiye'de Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapıldı.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya projenin paydaşı ülkeler İspanya, İrlanda, Avusturya ve Portekiz'den 10 radyocu ve öğretmen katıldı.

İki süreli projenin ilk toplantısı İspanya, ikincisi Portekiz Lizbon, üçüncüsünün Avusturya Viyana, dördüncünün İrlanda ve son olarak beşincisinin de Türkiye'de Manavgat'ta yapıldığı belirtildi.

Toplantının açılış konuşmasını Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik yaptığı açıklamada, Kelimeler Ağı ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 14 Avrupa Birliği(AB) projesinin paydaşı olduğunu söyledi.

Kelimeler Ağı projesinin son toplantısını Manavgat'ta yapmaktan onur duyduklarını belirten Keklik, proje ile öğrenciler için dersleri sıkıcı olmaktan kurtarmayı ve eğitim ortamında radyo ve dijital araçların daha etkin kullanılmasını hedeflediklerini söyledi.

Radyo araçlarının AB ülkelerinden daha etkin kullanıldığını belirten Keklik, "Proje ile öğrencilerimizin radyo ve dijital araçlarının kullanılmasını teşvik edeceğiz. Öğrencilerimiz hazırlayacağı Radyo Piyesi ile dersleri daha canlı hale getirecek. Proje ile öğrencilerimiz aynı zamanda yabancı dillerini geliştirmiş olacak." dedi.

KELİMLER AĞI PROJESİYLE 'RADYO PİYESLERİ' YENİDEN CANLANACAK

Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü AB Projeleri Koordinatörü Hasan Biber'de yaptığı konuşmasında proje ile okullarda öğrencilere verilen performans ödevlerini daha eğlenceli hale getireceğini söyledi.

Proje kapsamında ilk hedeflerinin Manavgat'ta web-radyoyu hayata geçirmek olduğunu belirten Biber, radyo yayınında Manavgat'taki yerel radyolar ile proje paydaşı oldukları İrlanda'nın Near FM ile İspanya'nın Ema RTV'nin tecrübesinden yararlanacaklarını kaydetti. Aynı zamanda İngilizce öğretmeni olduğunu belirten Biber, "Proje sayesinde çocukluğumuzun arkası yarınları olan Radyo Piyesi yeniden canlanacak. Örencilerimizin radyo araçlarını kullanarak derste canlı yayınlarla röportaşlar yapabilecek. Kendilerini ifade etmede daha rahat olacaklar. Bunun yanı sıra İngilizceleri de gelişecek. " ifadesini kullandı.

Toplantıda İrlanda yayın yapan Near FM program sorumlusu Dorothee Meyer, ülkelerinde toplum yarına yaptıkları yayınlarla ilgili bilgilendirme yaptı. Radyolarında İrlanda'daki okulların staj yaptığını belirten Meyer, radyo araçlarının derslerde kullanılmasının öğrenciler üzerinde en önemli etkisinin 'kendilerine özgüvenlerinin' tam olmasını sağladığını kaydetti.

Toplantıda ülkelerindeki radyo uygulamalarıyla ilgili Avusturya'dan Lyudmila Handzhiyska, Barabara Huber ile Danhel Florian, Portekizden İsabel Pinheiro, Roseia Nargues ve Jorge Teixcira ile İrlanda'dan Elaine sunum yaptı. CİHAN

Yorumlar