Öğrenciler projelerini yarıştırdı

Bu yıl 45'incisi gerçekleştirilen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın bölge finali Mersin Üniversitesi'nde gerçekleştiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler projelerini yarıştırdı

Bu yıl 45'incisi gerçekleştirilen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın bölge finali Mersin Üniversitesi'nde gerçekleştiriliyor. Mersin bölgesinde yer alan 8 ilden katılan öğrencilerin hazırladığı 100 proje, düzenlenen bir sergiyle ilgililerin beğenisine sunuldu.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Salonu'ndaki sergide, yarışmaya katılan öğrenciler açtıkları stantlarda projelerini tanıttı. Açılışa, öğrenci ve danışman öğretmenlerinin yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, MEÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Burak Çimen ve yarışmanın jüri üyesi olan üniversite öğretim üyeleri katıldı.

Türkiye genelinde 12 bölgede yapılan yarışmanın bölge finaline; Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Osmaniye ve Karaman ile KKTC'den ortaöğretim öğrencileri katıldı. Bu yıl Türkiye genelinde 12 bölgeden 10 binin üzerinde proje başvurusunda bulunuldu. Projeler; fizik, kimya, biyoloji, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih ve bilgisayar olmak üzere 8 farklı alanda hazırlandı. Mersin bölgesinden toplam 1182 proje başvurusu yapıldı. Türkiye sıralamasında Mersin, en çok proje başvurusu yapan iller arasında üçüncü sırada yer aldı. Mersin bölge finaline başvuran projeler içerisinden 100’ü bölge sergisine davet edildi.
Sergi açılışında konuşan Prof. Dr. Çömelekoğlu, yarışmanın 45 yıldır yapıldığını söyledi. Amaçlarının gençleri merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya yöneltmek, gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden Çömelekoğlu, iki yıldır bu yarışmanın ev sahipliğini yapıyor olmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

Projelerin tanıtıldığı sergi, 3 gün boyunca ziyaret açık kalacak. Sergide yer alan projeler, farklı alanlarda uzman üniversite öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Daha sonra 19 finalist proje seçilecek. 20 Mart Perşembe günü düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak projeler, Ankara'da yapılacak finalde yarışma hakkını elde edecek.
CİHAN

Yorumlar