Öğrenciler pil topladı

Mersin'in Silifke ilçesinde Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu öğrencileri tarafından başlatılan “doğanın pili bitmesin” adlı kampanyada toplanan piller Silifke Belediyesine teslim edildi.Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu Proje Koordinatörü...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler pil topladı

Mersin'in Silifke ilçesinde Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu öğrencileri tarafından başlatılan “doğanın pili bitmesin” adlı kampanyada toplanan piller Silifke Belediyesine teslim edildi.

Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu Proje Koordinatörü Meral Koçak, Okul Müdürü Hasan Gürkan ve sınıf öğretmenleri nezaretinde yürütülen atık pil toplama kampanyasında elde edilen yaklaşık 200 kilo atık pili belediye görevlilerine teslim etti. Yürütülen proje hakkında bilgi veren Meral Koçak, “Projemizde öğrencilerimizin sağlıklı beden ve beyin gelişimlerini sağlayarak onları gelişmekte olan dünya şartlarının olumsuz etkilerinden korumaktır. Okulumuz tarafından yürütülen atık pil toplama projemiz 2 bölümden oluşmakta. Bazı aktivitelerimiz şunlardır; Doğayla iç içe olmak, sağlıklı beslenmek ve faydalı bitkiler yetiştirmek. Problem çözme, oyunlar ve teşvik edici aktiviteler yaratmak gibi matematiksel beceriler geliştirmek ve kendimizi müzikle ifade etmektir. Bu çerçevede okulumuz bünyesinde İrlanda koordinatörlüğünde yürütülen İtalya, İspanya, Danimarka’nın da ortak olduğu ‘Making Us Feel Good- Healthy Minds, Healthy Bodies and a Herbal Garden.’adlı Comenius Proje kapsamında başlatılan birinci Atık Pil Toplama Yarışması 25 Mart 2014 günü sona ermiştir. 1 Nisan 2014 tarihinde başlayan ikinci Atık Pil Toplama Yarışmamız ise 1 Haziran tarihinde sona erecektir. Okulumuz sınıf öğrencileri tarafından yürütülen pil toplama yarışmasında ise öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz. Kampanya süresince elde ettiğimiz yaklaşık 200 kilo atık pili ise Silifke Belediyemize teslim ettik. Pil toplama kampanyamıza desteklerinden dolayı okul idaremize, öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar