Öğrenciler okulda keklik üretip doğaya bırakıyor

Manisa’da fen ve teknoloji dersinde gördükleri konuları uygulayarak daha etkili şekilde öğrenen Gazi Eğitim Kurumları öğrencileri, doğal hayata ve çevreye katkı sunmak için iki yıldır Doğal Yaşamı Destekleme Proje kapsamında ürettikleri keklikleri, doğay.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler okulda keklik üretip doğaya bırakıyor

Manisa’da fen ve teknoloji dersinde gördükleri konuları uygulayarak daha etkili şekilde öğrenen Gazi Eğitim Kurumları öğrencileri, doğal hayata ve çevreye katkı sunmak için iki yıldır Doğal Yaşamı Destekleme Proje kapsamında ürettikleri keklikleri, doğaya salıyorlar. Böylece öğrenciler doğayı sözde değil özde korumuş oluyor.

Doğu Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışma kapsamında Doğal Yaşamı Destekleme Projesinin hayata geçtiğini belirten Gazi Eğitim Kurumları Fen ve Teknoloji Öğretmeni Serdal Battal, “Bölge Müdürlüğümüz geçen sene Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde bulunan keklik üretim çiftliğinden 50 keklik yumurtası bize temin etti. Bizde öğrencilerimizle birlikte kuluçka makinesinde keklik palazları elde ettik. İlk etapta ürettiğimiz keklikleri doğaya saldık. Bu senede projemizin ikinci ayağını sürdürüyoruz. Yine Şuhut’tan keklik yumurtası temin ettik. 45 yumurtadan 32’si başarılı bir şekilde gelişti. Öğrencilerimizle birlikte onların bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz doğal yaşamı sadece sözde değil özde de korumuş oluyorlar. Doğudaki yabani hayvanları ne kadar korumak istesiniz de insanlarda hayvan sevgisini aşılamadığınız zaman bunda başarılı olamıyoruz. Böylece bu projeyle öğrenciler duygusal bağ kuruyorlar. Bunlara bakıp doğaya saldıkları zaman zarar vermenin önüne geçmiş oluyorlar. Mayıs ayının sonuna doğru bu keklikleri doğaya salacağız.” dedi.

Derslerde gördükleri teorik eğitimi uygulamalı eğitimle pekiştirdiklerini söyleyen öğrenciler, “Bu tür uygulamalarla hem derslerimizi daha iyi öğrenmiş oluyoruz, hem de doğaya olan sevgimiz artmış oluyor. Böylece hayvanlara zarar vermemeyi öğreniyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar