Öğrenciler Nevruz’u eğlenerek kutladı

Kayseri Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'nde Nevruz kutlamalarını öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler Nevruz’u eğlenerek kutladı

Kayseri Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'nde Nevruz kutlamalarını öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yaşadı. Ateş üzerinden atlayan öğrenciler çuval, ağızda kaşıkla yumurta taşıma, halat çekme, ayaklar arasında top taşımada yarıştı. Öğrencilerine eşlik eden öğretmenlerle, Okul Aile Birliği ve bazı veliler daha sonra kendi elleriyle et, pilav, ayran, tatlı ikramında bulundu.

Baharın gelişini temsil eden Nevruz Bayramı nedeniyle Kayseri Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'nde okul öğretmenleri Ergün Önal, Ömer Sarı, Meltem Güneş ve Münevver Durgut’un hazırladığı bir etkinlik düzenlendi. Aralarında okulda eğitim gören engelli İlknur Karabulut’unda bulunduğu isteyen herkes örs üzerinde çekiçle demir dövdü. Yakılan Nevruz ateşi üzerinden atlayan öğrenciler daha sonra beden eğitimi öğretmenleri Ufuk Duman ve Mustafa Arıöz’ün hakemliğinde çuval, ağızda kaşıkla yumurta taşıma, halat çekme, ayaklar arasında top taşımada yarıştı. En ilginç yarış ise, öğrenciler ile öğretmenler arasındaki halat çekme yarışı oldu. Halat çekme yarışının ilkini öğrenciler, Herkes İçin Spor Federasyonu il Temsilcisi ve Okul Aile Birliği Başkanı Davut Güleç’in de katıldığı ikincisi yarışı öğretmenler kazandı. Daha sonra Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan et, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan yemeği öğretmenler, Okul Aile Birliği üyeleri ve bazı velilerin dağıttı. Etkinlikte öğretmen, öğrenci, veli dayanışması ve kaynaşmasının en güzel örneği sergilendi.

Okul Müdürü Abdullah Danacı, öğretmenler, Okul Aile Birliği yönetimi, veli ve öğrencilerin katıldığı kutlamalarda, Nevruz Bayramı'nın anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Yarışmalarda ilk üçe giren öğrenci ve takımlara mevsimin ilk kiloluk meyveleri çilek, kivi, armut, portakal gibi hediyeler verildi.
CİHAN

Yorumlar