Öğrenciler, Matematik Gazetesi çıkardı

Tekirdağ Çorlu Fatih Koleji öğrencileri, okulun matematik zümresi ve 7. sınıf akıl oyunları kulübü öncülüğünde hazırladıkları Çorlu Fatih Koleji Matematik Gazetesi'ni çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, Matematik Gazetesi çıkardı

Tekirdağ Çorlu Fatih Koleji öğrencileri, okulun matematik zümresi ve 7. sınıf akıl oyunları kulübü öncülüğünde hazırladıkları Çorlu Fatih Koleji Matematik Gazetesi'ni çıkardı. Gazete, öğrencilerin ve velilerin beğenisini kazandı.

Matematiği somutlaştırarak öğrencilere sevdirme amacıyla gazeteyi çıkardıklarını söyleyen Çorlu Fatih Koleji Müdürü Rahmi Ocak, “Gazeteyi öğrencilerimiz kendileri hazırladı. Hazırlık aşamasında matematik zümresi öğretmenlerimiz öğrencilerimize gazetemizin hazırlanışıyla ilgili rehberlik yaptılar. Bu gazete sayesinde öğrencilerimiz matematikle ilgili pek çok yeni şey öğrendi.” dedi.

Çorlu Fatih Koleji Matematik Zümre Başkanı Bayram Sivritepe ise “Matematik Gazetesi'nin içinde matematikle ilgili ilginç bilgiler, haberler, teoremler, paradokslar, bulmacalar, fıkralar, duvar yazıları ve ünlü matematikçilerin hayatlarından kesitler var. Öğrenciler, matematik gazetesi ile matematiğe olan ilgilerinin daha çok arttırdı. Öğrenciler matematik gazetesinin hazırlık aşamasında görev alarak matematiğe farklı bir bakış açısı geliştirip, matematik korkularını yendi.” şeklinde konuştu.

Öğrenci velisi Özlem Yılmaz da çocuklarının ve kendilerinin bu tür çalışmalardan dolayı çok mutlu olduğunu, okula ve bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar