Öğrenciler, Manavgat'ın tarihi ve doğal ürünlerini giysiye tasarladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Şule&Muzzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim, Üretim ve Teknoloji Alanı 11. ve 12. sınıf öğrencileri bir yıl içinde hazırladıkları 45 moda tasarımını Cumhuriyet Meydanı'nda sergiledi. Öğrencilerin...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, Manavgat'ın tarihi ve doğal ürünlerini giysiye tasarladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Şule&Muzzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim, Üretim ve Teknoloji Alanı 11. ve 12. sınıf öğrencileri bir yıl içinde hazırladıkları 45 moda tasarımını Cumhuriyet Meydanı'nda sergiledi.

Öğrencilerin sergi açılışını Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB) Başkanı Erşan Özden, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Menderes Tunç ile Hakan Tepe, Okul Müdürü Emine Çatalbaş, sektör temsilcileri ve öğrenciler birlikte yaptı. Okul Müdürü Çatalbaş, yaptığı konuşmada, sergideki 45 moda tasarımı eseri 11. ve 12.'nci sınıf öğrencilerinin yaptığını söyledi. Bu yılki moda tasarımı eseri çalışmalarının baskın renk tonunun turuncu olduğunu belirten Çatalbaş, bunun en önemli faktörünün Antalya'nın portakaldaki simgesi olduğunu kaydetti.

Açtıkları sergi ile moda tasarım öğrencilerini turizm sektörüyle buluşturmak olduğunu belirten Çatalbaş, moda tasarımı öğrencilerinin turizm sektöründe istihdam edilmesini, sektör temsilcilerinin tasarımlarını İstanbul yerine Manavgat'ta öğrencilerine yaptırmalarını arzu ettiklerini ifade etti. Çatalbaş, "Açtığımız sergi ile öğrencilerimizin turizm sektöründe moda tasarımı çalışmasıyla istidam edilmesine öncü olmak istedik. Turizmcilerimizin moda tasarımlarını İstanbul'a gitmeden Manavgat'ta öğrencilerimize yaptırmasını istiyoruz." dedi.

12 G sınıfı öğrencisi Ayşe Nur Ülker, Apollon Tapınağı simgeli giysi tasarımıyla Manavgat'ın tarihi ve doğal zenginliğine dikkat çekmek istediğini söyledi. Aynı sınıftan Damla Sezgin isimli öğrenci de moda tasarımında bu sene 50.'si yapılacak olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne dikkat çekmek için portakalı ön plana çıkardığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar