Öğrenciler maç arasında kitap okudu

Uşak İl Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor müdürlüklerince düzenlenen Küçük Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda bir ilk yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler maç arasında kitap okudu

Uşak İl Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor müdürlüklerince düzenlenen Küçük Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda bir ilk yaşandı. Özel Üftade Ortaokulu ile Malkoçoğlu Ortaokulu arasında oynanan final maçının devre öncesi ve devre arasında, seyircilerin arasındaki Üftade Ortaokulu öğrencileri kitap okudu.

Kitap okumanın önemini göstermek için yapılan etkinlik hakkında bilgi veren antrenör Ahmet Arslanbaba, “Bu etkinlikte okulumuzun şampiyonluk maçına öğrencilerimiz, kendi okuma kitaplarını getirerek devre aralarında okudu. Burada amaç, kitap okumanın önemine dikkat çekmekti. Okulumuzda kitap okumayı arttırmak için 'Üftade Okuyor, Türkiye Okuyor' adlı bir proje hazırladık. Proje kapsamında öğrencilerimize tablet bilgisayarlar, fotoğraf makineleri, mp3çalar, mp4çalar gibi çeşitli hediyeler vererek heveslerini arttırmak istiyoruz. Geçen sene okulumuzda bir öğrenci 33 kitap okudu. Türkiye ortalamasında bu oran çok daha düşük. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de, senede 12 kişi bir kitap okuyor. Çocuklarımızın kitap okumaya verdikleri önem, bizim için gurur verici oldu. Kitap okumanın önemini herkese anlatmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar