Öğrenciler köy hayatını yaşayarak öğrendi

Samsun’da ilköğretim öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen kamp sona erdi. Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler köy hayatını yaşayarak öğrendi

Samsun’da ilköğretim öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen kamp sona erdi.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen 'Lider Çocuk Tarım Kampı' 16-20 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Kampa, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Hüseyin Avni Asal İlköğretim Okulu ve Kalkancı İlköğretim Okulu öğrencilerinden seçilen 15 öğrenci katıldı. Öğrencilerin yanı sıra iki gönüllü öğretmen de kamp boyunca öğrencilere eşlik etti. Kampın ilk günü öğrenciler, İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven ve Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile birlikte Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy, ziyaretine gelen öğrencilere Ömer Seyfettin'in hikayelerinden oluşan kitap seti hediye etti.

Beş gün süren kamp boyunca çocuklara Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Keçi İşletmesi, Karaköy Tarım İşletmesi, Kızılırmak Deltası, Kesme Çiçek Seraları, Sebze ve Meyve Seraları, Küçükbaş-Büyükbaş İşletmeleri, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü gezilerek yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca temel eğitimin yanında uygulama ve demonstrasyon destekli aktif öğrenmeye yönelik eğitimler verildi. Kampın son günü çocuklara katılım belgesi verildi ve piknik düzenlenerek çeşitli oyunlarla şenlik kutlamaları gerçekleştirildi.

CİHAN

Yorumlar