Öğrenciler kitabı televizyona tercih ediyor

Nevşehir’de öğrenciler televizyon seyretme yerine daha fazla kitap okumayı tercih ettiklerini belirtiyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Nevşehir Şubesi tarafından topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap toplayarak bir okulda...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler kitabı televizyona tercih ediyor

Nevşehir’de öğrenciler televizyon seyretme yerine daha fazla kitap okumayı tercih ettiklerini belirtiyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Nevşehir Şubesi tarafından topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap toplayarak bir okulda kütüphane oluşturmak amacıyla kampanya başlatıldı. Kampanyaya halkın yanında öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Kampanya kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı Nevşehir Şubesi görevlilerince kitap okumanın önemi ve faydaları konusunda bilinçlendirilen öğrenciler ve vatandaşlar, Gülbahçe Parkı önünde ayrılan bölümde kitap okudu. Yine aynı yerde kurulan bir stantta ise vatandaşlara kitap okumanın önemi anlatıldı ve kitap bağışları toplandı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Nevşehir Şubesi Genel Koordinatörü Muhammet Muhsin Çetin, İstanbul merkezli vakfın 2002 yılında, toplumsal fayda için her türlü faaliyeti göstermek üzere kurulduğunu ve gönüllülerin çalışmalarıyla faaliyette bulunduğunu söyledi. Kitap toplama ve okuma etkinliği düzenlediklerini kaydeden Çetin, “Burada gelenlere kitap okutmanın yanında topladığımız kitapları Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği bir okula vererek kütüphane oluşturmayı hedefliyoruz. Hava şartlarının kötü olmasına karşın halkın ve öğrencilerin gösterdiği ilgiden çok memnun kaldık.” dedi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Grup Koordinatörü Gökçe Çetinyürek ise ülke olarak kitap okuma alışkanlığı olmadığını belirterek, etkinlikle bu eksikliğe de dikkat çekmek istediklerini kaydetti. Katılımın beklentilerinin üzerinde olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Çetinyürek, vatandaşlara kitap okuma tavsiyesinde bulundu. Etkinliğe katılan öğrenciler ise kitap okumayı sevdiklerini, bilgilenme ve okul başarıları için önemli olduğunu bildiklerini belirterek herkese tavsiye etti. Öğrenciler, televizyon seyretmeden daha çok kitap okuduklarını da vurguladı.

CİHAN

Yorumlar