Öğrenciler, keşfedilmeyi bekleyen vadide yürüdü

Nevşehir’in Gülşehir ilçesi Anadolu Lisesi Tarih Yaşam ve İzcilik Kulübü ve Gülşehir Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri ilçede bulunan keşfedilmeyi bekleyen Pınarbaşı Öz Vadisi ve Kızılkatma'ya yürüyüş düzenledi.Gülşehir...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, keşfedilmeyi bekleyen vadide yürüdü

Nevşehir’in Gülşehir ilçesi Anadolu Lisesi Tarih Yaşam ve İzcilik Kulübü ve Gülşehir Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri ilçede bulunan keşfedilmeyi bekleyen Pınarbaşı Öz Vadisi ve Kızılkatma'ya yürüyüş düzenledi.

Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih Yaşam ve İzcilik Kulübü danışman öğretmeni Tayfur Urgenç ve Gülşehir Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İlhan Ekici’nin önderlik yaptığı vadi yürüyüşüne yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih Yaşam ve İzcilik Kulübü Başkanı Aylin Yıldırım, Gülşehir’in Kapadokya’nın bir parçası olduğunu bu vadiyi gezince anladığını söyledi.

Burasının her yıl milyonlarca turisti çeken Ürgüp ve Göreme’deki vadilerden daha iyi olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu vadi yürüyüşünden çok büyük bir keyif aldık. Kartal, şahin, atmaca gibi onlarca kuş türü de yürüyüşümüze eşlik etti, bülbüllerin sunduğu musiki eşliğinde ve suyla dans ederek yürüdük adeta” dedi.

Yürüyüş ekibi adına açıklama yapan Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni ve Nevşehir İzcilik il temsilcisi Tayfur Urgenç ise bırakın turistleri veya öğrencileri, Gülşehir’de yaşayan çoğu vatandaşın bile bu vadilerden habersiz olmasından üzüntü duyduğunu söyledi.

Pınarbaşı Öz Vadisi ve Kızıl Katma Kilisesi(şapel)’ine ev sahipliği yapan vadilerin keşfedilmeyi beklediklerini anlatan Urgenç, “Etrafı bağlarla çevrili içerisinde söğüt ve kavak ağaçlarını barındıran vadinin çevresinde yeni oluşmaya başlamış peri bacaları ve güvercinlikler var. Baharla birlikte kuş ve su sesleriyle huzurlu bir hafta sonu geçirebileceğiniz vadinin toplam uzunluğu 8-9 kilometredir. Halk arasındaki adı Pınarbaşı Öz Vadisidir. İsmine münhasır bir şekilde vadi tabanından bir pınar akmaktadır. İlk Hristiyanların Roma baskısından kaçarak gelip yerleştikleri bir vadi olarak bilinmektedir. Vadi içerisinde o dönemden kalma bir kaya kilisesi vardır. Kaya içerisine oyulmuş bir şekilde bulunan kilisenin adı Kızıl katma Kilisesidir. Dış yüzeyinde oyma ve süslemeler mevcuttur” dedi. CİHAN

Yorumlar