Öğrenciler iş bulmak için harekete geçmiyor

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Antalya şubesi tarafından üniversite öğrencilerinin beklentileri ve durumlarına yönelik bir anket yapıldı. Anket sonucuna göre öğrencilerin yüzde 96’si mezun olduktan sonra 8 ay içinde iş bulacağını...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler iş bulmak için harekete geçmiyor

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Antalya şubesi tarafından üniversite öğrencilerinin beklentileri ve durumlarına yönelik bir anket yapıldı. Anket sonucuna göre öğrencilerin yüzde 96’si mezun olduktan sonra 8 ay içinde iş bulacağını düşünüyor. Buna rağmen bir işe yerleşmek için harekete geçen öğrencilerin sayısı oldukça az.

Anketin sonuçlarını değerlendiren JCI Antalya Başkan Yardımcısı Beytullah Aksoy öğrencilerin iş bulma ve hayat kalitesi beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Anketi yapmaktaki amaçlarının durum tespitinde bulunmak olduğunu ifade eden Aksoy, öğrencilerin iş bulmak için özel bir faaliyette bulunmadığını, yüzde 70’inin de henüz bir tanıtım dosyası bile hazırlamadığını açıkladı.

Anket sonuçlarına göre; öğrencilerin yüzde 37’si özel sektörde çalışmak istiyor. Birçok öğrencide iş bulma sürecinde en çok aile ve tanıdıklardan destek alacağını düşünüyor. Öğrencilerin sadece yüzde 5’i kariyer oluşturmak için kulüp, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında görev alıyor. Kariyer haberlerini takip eden öğrenci oranı ise yüzde 8. Öğrencilerin iş bulmama durumunda yöneldikleri ilk alternatif yüksek lisans. Bunu isteyen öğrencilerin oranı yüzde 43 oranında. İş bulamadığı takdirde yurtdışına gitmek isteyenlerin oranı ise yüzde 26 civarında.

Öğrenciler evlerinde limitsiz internet kullanıyor. Mobil cihazlarında ise kotalı paketleri tercih ediyor. Evinde internet olan öğrencileri yüzde 62’si bunun derslerini olumlu etkilediğini söylüyor. Bu öğrenciler aynı zamanda internetin kitap okuma alışkanlıklarını azalttığını söylüyor. İnternet nedeniyle tv izlemediğini ifade eden öğrencilerin oranı yüzde 41. Öğrencilerin yüzde 51’i günde 2 ile 4 saat, yüzde 14’ü 4 ile 8 saat internette zaman geçiriyor. 2 saatten az zaman harcayanların oranı ise yüzde 30.

CİHAN

Yorumlar