Öğrenciler İngilizceyi Englısh Fest’le hem pratik yaptı, hem eğlendi

Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları’nda bu yıl onuncusu düzenlenen English Fest (İngilizce Festivali) öğrencilere hem pratik hem eğlence imkanı sağladı. Öğrenciler eğitim dönemi içerisinde öğrendikleri İngilizce ile şarkılar söyleyip,...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler İngilizceyi Englısh Fest’le hem pratik yaptı, hem eğlendi

Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları’nda bu yıl onuncusu düzenlenen English Fest (İngilizce Festivali) öğrencilere hem pratik hem eğlence imkanı sağladı. Öğrenciler eğitim dönemi içerisinde öğrendikleri İngilizce ile şarkılar söyleyip, oyunlar oynadı. İngilizce kelime türetme ve kelime bulma oyunları da etkinliğe renk kattı.

Nilüfer Eğitim Kurumları İngilizce Zümre Başkanı Mesut Özil, bu yıl onuncusu düzenlenen English Fest’te temel olarak öğrencilerin İngilizceyi günlük hayatlarında da kullanmayı amaçladıklarını belirterek, “Öğrencilerin yıl boyunca derslerde öğrendikleri cümle kalıpları ve kelime hazinelerini burada günlük hayatta da kullanmalarını sağlayıp pekiştirme çalışması. Aynı zamanda çocukların öz güvenlerinin gelişmesi için İngilizce olarak iletişim kurabilme becerilerini gösterince öz güvenlerine olumlu bir şekilde yansıması oluyor.” şeklinde konuştu.

Bu tür etkinlikleri sene boyunca dersler ve koridorlarda da daha küçük çaplı uyguladıklarını anlatan Özil, “Ancak bu gün burada bütün bir senenin çalışmalarının bir özeti şeklinde bir festival halinde sunuyoruz. Sahne programında da öğrencilerimiz çeşitli şarkı ve yarışmalara katılıyor. Aynı zamanda Türk mutfağı standında çocuklar İngilizce olarak kendi mutfaklarını tanımış oluyor.” diye konuştu.

30 DOLAYINDA OYUN İNGİLİZCE OYNANIYOR

Nilüfer Eğitim Kurumları Çevre Zümre Başkanı Alper Dağdelen ise, İngilizce festivalinde yaklaşık otuza yakın oyun düzenlediklerini anlattı. Dağdelen, “Bu yıl ki etkinlik için çocuklar bir ay önceden hazırlıklara başladı. Öğrenciler bu oyunlarla İngilizceyi hem pratik yapma imkanı buluyor, hem de oyunlarla İngilizceyi sevdirmeye çalışıyoruz. Sahne oyunları oluyor. Bu oyunlarla öğrenciler hem drama yapıyor, hem de şarkı söyleyip, oyunlar oynuyorlar. Böylelikle çocukların İngilizceye daha müspet bakmalarını sağlıyoruz.” dedi.

Etkinliğe yaklaşık 200 dolayında öğrencinin katıldığını anlatan Dağdelen, beşinci ve altıncı sınıflar başta olmak üzere diğer sınıflardan da katılımlar olduğunu söyledi.

Öğrenciler ise etkinlik sayesinde hem eğlenip hem de yıl boyunca öğrendikleri İngilizceyi pratik yapma imkanı bulduklarını dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar