Öğrenciler İngilizcelerini kitap okuyarak geliştiriyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Özel Toros Sema Ortaokulu öğrencileri İngilizce hikaye kitap okuyarak yabancı dillerini geliştiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler İngilizcelerini kitap okuyarak geliştiriyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Özel Toros Sema Ortaokulu öğrencileri İngilizce hikaye kitap okuyarak yabancı dillerini geliştiriyor. Okul öğrencileri İngilizce kitap okuma etkinliği kapsamında bir yıl içinde 20 İngilizce kitap okumayı hedefliyor.

Toros Sema Ortaokulu Müdürü Hüsamettin Önder, dil öğreniminde kitap okumanın önemli olduğunu söyledi. Önder, öğrencilerin İngilizce kelime hazinelerini geliştirmesi, dersi hızlı anlama ve pratik yapmada kolaylık sağlamada İngilizce Zümre Başkanı Nafiz Mutlutürk öncülüğünde kitap okuma sistemi kurduklarını kaydetti. Dil eğitiminde kitap okumanın önemli olduğunu aktaran Önder, bunun aynı zamanda küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanılmasına bir teşvik olduğunu ifade etti.

Önder, okullarında yabancı dil öğrenmede kitap okuma ile ilgili şu bilgileri verdi: "Dil eğitiminde kitap okumak çok önemlidir. Kitap okuma yabancı dil öğrenmede önemli bir etken. Biz de bunu göz önünde bulundurarak, tüm öğrencilerimize seviyelerine uygun İngilizce kitapları hediye ettik. Öğretmenlerimizin kontrolünde öğrencilere dağıtılan kitaplar her hafta değiştirilerek öğrencilerin farklı kitaplar okumasına imkan sağlıyoruz. Hedefimiz öğrencilerimize yılda en az 20 kitap okutmak. Ayrıca öğrencilerimizden okudukları kitaplarla ilgili, kitap raporu hazırlaması veya özet çıkartmasını istiyor ve böylelikle okumalarını daha etkili, daha verimli hale getiriyoruz. Yapılan bu çalışma sayesinde öğrencilerimiz evde ve okulumuzda kitap okuma saatlerinde olmak üzere her yerde İngilizce hikaye kitapları okuyor."

4+4+4 sistemine geçişten sonra 5. sınıfta yoğun İngilizce derslerine başladıklarını hatırlatan Önder, yeni sistemde öğrencilerin 5. Sınıfta movers/ flyers, 6. sınıfta KET, 7. sınıfta PET ve 8. sınıfta FCE sınavları dengi eğitim aldıklarını kaydetti. Bu eğitim doğrultusunda öğrencilerin hikaye kitapları okuyarak İngilizcelerini ilerletiklerini aktaran Önder, " Öğrencilerimiz yıl sonunda bu sınavlara girerek İngilizcelerini ispatlıyorlar. Özellikle FCE seviyesine ulaşan öğrencilerimiz İngilizceyi öğrenmiş demektir. FCE sertifikası tüm dünyada bir kişinin yüksek seviyede İngilizce bildiğinin belgesidir. Ayrıca FCE belgesi alan öğrenciler, ülkemizde hazırlık sınıfı olan üniversiteleri kazandıklarında, hazırlık sınıfından muaf tutuluyor ve bir yıl kazanıyorlar. İngilizce eğitim faaliyetlerimiz artarak devam edecek." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar