Öğrenciler için yapıldı, 10 yıldır düğün salonu olarak kullanılıyor

Diyarbakır’da 10 yıl önce eğitime açılan bir okulun çok amaçlı salonu, öğrencilere yasaklı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler için yapıldı, 10 yıldır düğün salonu olarak kullanılıyor

Diyarbakır’da 10 yıl önce eğitime açılan bir okulun çok amaçlı salonu, öğrencilere yasaklı. Okul bahçesinde olmasına rağmen öğrencilerin kullanamadığı çok amaçlı salon, düğün salonu olarak faaliyet gösteriyor. Çocuklarının, yıllardır her türlü etkinliği salon yerine okul bahçesinde yaptığını belirten velileri, okul yönetimini şikayet etmediği makam bırakmadı ama sonuç alınamadı. Öğrenciler salon tarafına geçmesin diye okul bahçesine tel örgü çekildi. Evlatlarının sportif ve kültürel faaliyetlerden mahrum bırakıldığını belirten veliler, bu duruma biran önce son verilmesini istiyor. Okulun çevresinde oturanlar ise düğün salonunun meydana getirdiği gürültüden şikayetçi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Diclekent semtinde bulunan Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu şehrin en gözde okullarından. Ancak okulun bahçesinde bulunan çok amaçlı salon, okul eğitime açıldığı günden beri düğün salonu olarak kullanılıyor. Okulun ilk yıllarında, okulda görev yapacak hizmetlinin maaşının giderilmesi için hafta sonları kiraya verilen salon öyle kaldı ve bir daha öğrencilere tahsis edilemedi. 9 yıldır düğün salonu olarak kullanılan merkez için bugüne kadar yüzlerce şikayete rağmen ne belediye ne milli eğitim ne de başka kurumlar harekete geçti.

Okul bahçesindeki düğün salonu için kanunsuz olmasına rağmen sokağa yeni bir kapı açıldı, düğün salonunun kapısı böylece okuldan ayrıldı. Öğrencilerin salon tarafına geçmemesi için de okul bahçesine tel örgü çekildi. Salonun üzerine, okul bahçesine ve sokağa dev ‘düğün salonu’ tabelaları asıldı. Çocuklarının kullanması gereken salonun düğün salonu olarak kullanılmasına tepki gösteren 100’e yakın veli önce Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu, ancak bir sonuç alamadı.

“ÖĞRENCİLER DERSTE İKEN BİLE DÜĞÜN YAPILIYOR”

Velilerin yanı sıra okul çevresinde ikamet eden aileler, ilgili kurumlara da başvurup netice alamayınca milli eğitim iletişim hattına, valiliğe ve Cumhurbaşkanlığı'na şikayetlerini iletti. Veliler, dilekçelerinde, okul inşaatının tamamlanmasından bu yana çok amaçlı salonun düğün salonu olarak kullanıldığını belirtti. Veliler, rahatsızlığını şu cümlelerle dile getirdi:

“Çocuklarımızın okuduğu Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu'nun Çok Amaçlı Salonu’nun düğün salonu olarak kullanılması, öğrencilerin kullanımına kapalı olması, mesai saatlerinde kiracılar tarafından açılması hatta öğrenciler derste iken bile düğün yapılması, öğrencilerin salona yaklaşmasını engellemek amacıyla etrafının demir kapı ile kapatılması, gece geç saatlere kadar çevre sakinlerinin rahatsız edilmesi, duvarlarının çiçek desenleri boyanarak okul ciddiyetinden uzaklaştırılması, okul içerisinde bulunan salonda sigara içilmesi, internette düğün salonunun okul dışında gösterilmesi gibi konularda şikâyetimizi ilgili kurumlara iletmiştik. Bunun üzerinden yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen hala çocuklarımız çok amaçlı salondan faydalanmamakta ve yukarıda belirtilen etik ve kanun dışı muameleler devam etmektedir. Bu durumun hem etik olmadığı hem de kanuni olmadığını belirtmek istiyor ve bu kanunsuzluğa devam eden yetkililer hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.”

“DEVLET ÇOK AMAÇLI SALONU ÖĞRENCİLERE Mİ YAPTI DÜĞÜN OLSUN DİYE Mİ?”

Bazı veliler, okulun çok amaçlı salonunun yıllık 23 bin TL gibi komik bir rakamla kiraya verildiğini öğrendiklerini belirterek, “Ayrıca, salonu işletenler 9 aydır sözleşme yapmadan ve okula herhangi bir ödeme yapmadan kullanmaktadırlar. Özellikle yaz aylarında ve tatillerde günde iki düğün yapılıyor. Yılda, bu salonda yaklaşık 300-500 arası düğün yapılıyor. Her düğün için en az 5 bin TL ücret alınıyor. Bu gelirle aynı bölgede yeni okullar inşa edilebilir. Öğrenciler hakkı olan salon üzerinden birilerine rant elde ediyor ve devlet kurumları bunu izliyor. Yazık ve günah” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı'na şikayette bulunan bir veli ise şunları dile getirdi: “Çocuğum o salonu hiç kullanmadı, hatta yakın bir tarihe kadar çocuğum salonun okulun dışında olduğunu zannediyordu. Devletimiz, bu çok amaçlı salonu, düğün salonu olarak işletilsin diye mi yaptırdı. Şehit bir polisin adını taşıyan okulun çok amaçlı salonunda eğitim ve kültür faaliyetleri yerine her gün düğün yapılması, Şehit Polis Sabri Kün’e hakarettir.”

"EMNİYET KANUNSUZLUĞU GÖRMEZDEN Mİ GELDİ"

Cumhurbaşkanlığı'nın talimatı üzerine Diyarbakır Valiliği inceleme başlattı. İnceleme kapsamında okula gelen polis memurları, okul aile birliği, okul idaresi ve velileri dinledi, salonu işleten kişiye tutanak tutturdu. Diyarbakır Valiliği'ne sunulan tutanakta sorunun çözülmüş gibi gösterilmesine veliler tepki gösterdi. Veliler, Diyarbakır Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nün çok amaçlı salonun sözleşmesinin feshedildiğine dair Temmuz 2013’te okul idaresine yazı yazmasına rağmen salonun işletilmesine devam edildiğini ve buna göz yumulduğunu savunuyor.

Bu arada, milli eğitim yetkilileri, çok amaçlı salonun hafta sonları kiraya verilebileceğini savundu. Yetkililer, oranın sadece düğün salonu olmadığını ara sıra milli eğitimin de etkinlikler düzenlediğini belirtti. Yetkililer, salonun düğün salonu yapıldığın, yeni kapı açıldığı, öğrencilere kapatıldığı gibi konularda konuşmak istemediklerini belirtti.



CİHAN

Yorumlar