Öğrenciler için sendikal haklar kurultayı yapıldı

Üniversitelerin ‘çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri’ bölümlerinde okuyan öğrencilerin ‘sendika algısını’ ölçmek ve onları sendikal haklar konusunda bilgilendirmek amacıyla Türkiye’de ilk kez bir kurultay yapıldı.    Uludağ...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler için sendikal haklar kurultayı yapıldı

Üniversitelerin ‘çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri’ bölümlerinde okuyan öğrencilerin ‘sendika algısını’ ölçmek ve onları sendikal haklar konusunda bilgilendirmek amacıyla Türkiye’de ilk kez bir kurultay yapıldı.

    Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Türk Metal Sendikası tarafından Ereğli Büyük Anadolu Hotel’de düzenlenen ‘Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde’ başlıklı kurultaya 23 üniversiteden toplam 142 öğrenci ve sendika temsilcileri katıldı.

    Kurultayın açılışında konuşan Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Aytaç, sendikacılık eğitimi veren bölümlerinde öğrencilerin sendikal hakları nasıl algıladıklarını merak ettiklerini ve işçi sendikalarının sosyal sendikacılık bağlamında neler yaptıklarını göstermek istediklerini belirtti. Aytaç, kurultayın Türk Metal Sendikası ile birlikte oluşturdukları bir laboratuvar işlevi gördüğünü söyledi.

    Türk Metal Sendikası Genel Başkan Pevrul Kavlak da üniversite ve sendika arasındaki işbirliğine ihtiyaç bulunduğuna dikkat çekerek “Bu kurultay bir ilktir ve çok önemlidir. Pırıl pırıl, genç akıllar bu kürsüden seslenecek. Gençliğin bize, üretime, işçiye, işverene, Türkiye'ye, dünyaya nasıl baktığını göreceğiz. Birlikte neler yapabileceğimizi göreceğiz. Neler yapmamız gerektiğini anlayacağız.” dedi.

    Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da, sendikalar ile üniversitelerin birbirlerine destek olması gerektiği üzerinde durdu. Konuşmaların ardından oturumlara geçildi ve ardından öğrencilerle birlikte Demirçelik fabrikası gezildi. 4 gün süren Kurultay'da 17’si öğrencilerin olmak üzere toplam 35 bildiri sunuldu. CİHAN

Yorumlar