Öğrenciler, havaya kep yerine baret attı

Gazi Üniversitesi (GÜ) Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi ilk mezunlarını verdi. Fakülteden, 6 bölümden 200 öğrencinin mezun olarak diplomalarını aldı. Türk Dili ve Edebiyat Bölümü öğrencileri mezuniyet törenine baretli ve ellerinde ‘Soma’,...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, havaya kep yerine baret attı

Gazi Üniversitesi (GÜ) Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi ilk mezunlarını verdi. Fakülteden, 6 bölümden 200 öğrencinin mezun olarak diplomalarını aldı. Türk Dili ve Edebiyat Bölümü öğrencileri mezuniyet törenine baretli ve ellerinde ‘Soma’, ‘başımız sağolsun’ ve ‘buruk mezuniyet’ yazılı pankartlarla çıktı. Öğrenciler tören sonrası kep yerine baretlerini havaya attı. Törende GÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uslan Fakülte birincisi Büşra Ay’a plaket ve hediyesini takdim etti.

Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen mezuniyet törenine GÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uslan, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, GÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Okuducu, Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Kervan, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan GÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uslan, ilklerin unutulmayacağını söyledi. Öğrencilerin açtığı pankartlara dikkat çeken Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. İbrahim Uslan, öğrencilerin bu hareketleriyle manevi değerlerine sahip çıktıklarını ifade etti. Mezun olan her bireyin kızgın çölden çıktığını kaydeden İbrahim Uslan, “Şimdi önlerinde büyük bir okyanus var. Şimdi ki vazifeleri bu okyanusun büyüklüğüne bakmaksızın önlerindeki hedefi aşmak ve yeni yeni kıtalara ulaşmak. Böylelikle arkalarında bıraktıkları kızgın çölleri yeşertebilecekler.” dedi.

İlk mezunların Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi'ni en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyleyen Selçuk Kervan mezun olan tüm öğrencilere başarılar diledi. Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı’nın artık bir üniversite şehri olduğunu vurguladı. Bilgin, mezun olan öğrencilerin Polatlı’nın fahri tanıtım elçileri olduğunu dile getirdi.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, anne ve babalara seslenerek 4 yıl önce emanet ettikleri evlatlarını daha eğitimli ve daha aydın insanlar olarak teslim ettiklerini söyledi.

Yıldızkaya, öğrenciler için daha sosyal ve kültürel imkanlar sunacağı sözünü verdi. Gençlerin, Gazi Üniversitesi'nin milli, manevi ve ilmi değerleriyle yoğrulduklarını belirten Mürsel Yıldızkaya, geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sini mezun olan öğrencilerin kuracağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar