Öğrenciler harçlıklarıyla '1 Şiir 1 Yetim Projesi'ne destek oldu

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde faaliyetini sürdüren Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ilçede SODES kapsamında açılan Fetih Gençlik Merkezi (FGM) öğrencileri, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla '1 Şiir 1 Yetim Projesi' için hazırlan.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler harçlıklarıyla '1 Şiir 1 Yetim Projesi'ne destek oldu

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde faaliyetini sürdüren Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ilçede SODES kapsamında açılan Fetih Gençlik Merkezi (FGM) öğrencileri, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla '1 Şiir 1 Yetim Projesi' için hazırlanan albümü satın alarak projeye destek oldu.

Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Karabulut, Yağmur Dergisi ve şairlerinin desteğiyle hazırlanan, bestelerini Umut Mürare’nin yaptığı albüm satışlarından elde edilen gelirin Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Afrika'da yetimhane yapımında kullanılacağını söyledi. Karabulut, "Böylesine büyük bir proje içerisinde yer aldığımız için son derece mutluyuz. Yerköy’de ortaokul öğrencilerine yönelik açmış olduğumuz gençlik merkezimize devam eden öğrencilerimizin yardımlaşma ve dayanışmaya yönelik faaliyetlerde yer alması geleceğimiz açısından umut verici bir durumdur. Çocuklarımızın bu tür erdemli davranışları yaşayarak öğrenmesi ve bunu kalıcı hale getirip hayatlarının ilerleyen zamanlarında yardımlaşma faaliyetlerine devam etmesi bizler için önemli bir kazanım olacaktır." dedi.

FGM öğrencilerinin bu davranışının diğer öğrencilere örnek olmasını ümit ettiklerini söyleyen Karabulut, projeye destek veren öğrencilere teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar