Öğrenciler, grafik, resim ve fotoğraf çalışmalarını sergi ile taçlandırdı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Şule-Muzaffer Kız Teknik ve Meslek Lisesi öncülüğünde 5 okul resim yapma, grafik ve fotoğraf çekme hünerlerini sergi açarak taçlandırdı. Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda 5 okul yaptığı 600 grafik, fotoğraf...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, grafik, resim ve fotoğraf çalışmalarını sergi ile taçlandırdı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Şule-Muzaffer Kız Teknik ve Meslek Lisesi öncülüğünde 5 okul resim yapma, grafik ve fotoğraf çekme hünerlerini sergi açarak taçlandırdı. Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda 5 okul yaptığı 600 grafik, fotoğraf ve resim çalışmasını görücüye çıkardı. Sergilenen eserlerin öğrencilerin bir yıllık çalışma ürünü olduğu belirtildi. Sergiye tatile gelen turistler ile yerleşik yabancılarda ilgi gösterdi.

Şule-Muzaffer Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerin fotoğraf sanatına ilgisini arttırmak için düzenlediği Gülümseyen Kareler Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinci Ahmet Simit, ikinci Özcan Özen ve üçüncü Hilal Konur oldu. Yarışmada birinci Ahmet Simit'e profesyonel fotoğraf makinesi, ikinci ve üçüncüye dijital fotoğraf makinesi hediye edildi. Yarışmada mansiyon ödülü kazanan yarışmacıya da dijital fotoğraf çerçevesi hediye edildi.

Şule-Muzaffer Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Emine Çatalbaş, öğrencilerinin yaptıkları çalışmaları sergilemenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Şule&Muzaffer Kız Teknik ve Meslek Lisesi grafik ve fotoğraf dersi öğretmeni Ali Ceviz, bu tür sergilerinin öğrencilerin grafik, resim ve fotoğraf sanatı dalında kendilerini gösterme adına güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

'Marifetin iltifata tabi' olduğunu belirten Ceviz, bu tür etkinlikleri öğrencilerin kabiliyetlerini geliştirme ve kendilerini güzel sanat dallarında ifade edebilmeleri için önemli olduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar