Öğrenciler Fuat Sezgin’i anlattı

Bitlis Belediyesi tarafından ilde Yazar Prof. Dr. Fuat Sezgin konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler Fuat Sezgin’i anlattı

Bitlis Belediyesi tarafından ilde Yazar Prof. Dr. Fuat Sezgin konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenledi. Düzenlenen yarışma öğrencileri Fuat Sezgin’i resmedip, şiirlerin mısralarına döktü.

    İl genelinde düzenlenen yarışma kapsamında yarışmaya katılan yüzlerce öğrenci Fuat Sezgin’i resim, şiir ve kompozisyonlarına taşıdı. Yarışmada en iyi Fuat Sezgin, şiirini, resmini ve kompozisyonunu yapan öğrenciler ise altınla ödüllendirildi.

    Yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrenciler Bitlis Belediyesi'nde düzenlenen programla ödüllerini Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’dan aldı.

    Düzenlenen törende konuşan Vali Veysel Yurdakul, Fuat Sezgin'in bölgede yetişen örnek lider şahıslardan biri olduğunu söyledi. Sezgin'in sadece Bitlis'e değil, ülkeye ve millete katkıları olan büyük bir yazar olduğunu ifade eden Yurdakul, "Fuat Sezgin 3-4 yaşlarındayken buradan ayrılmış ve bir daha da geri dönme imkanı bulmamış. Özellikle İslam bilimi tarihi bakımından önemli bir yazar. Şu anda Almanca İslam Bilimi tarihini yazıyor. Dünyaya miras olarak bırakılacak önemli bir iş yapıyor. Özellikle coğrafi keşifler ve buluşlarla ilgili İslam dünyasının yaptığı birçok buluşun keşfin adresini gösteriyor. Bitlisli çocuklar Sezgin'i bir rol model olarak alabilirler. Doğrusu her kentin önünde bu tarz liderler yok. Sezgin hem ilim hem bilim lideri. Bilimi ve teknolojiyi maneviyatıyla birleştirmiş bir lider. Böyle büyük bir değerin ilimizde belediyemiz tarafından gündeme getirilmesi, öğrencilerin böyle bir çalışmaya eserleriyle katılmaları bizi çok sevindirdi." diye konuştu.

    Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise yarışmaya duyarlılık gösteren öğretmen ve öğrencileri tebrik ettiğini söyledi. “Fuat Sezgin hocamızı gençlerimizin rol model alması lazım günde 17 saat çalışan bir insan, başarılı olması tesadüf değil. Fuat hocamızı gençlerimize iyi anlatmamız lazım” diyen Başkan Alaydın'a Tatvan Turizm Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Muhammet Şirin Uyanık tarafından kendi kaleme aldığı şiir armağan edildi.

    Ardından dereceye giren öğrenciler, Fuat Sezgin ile ilgili yazdığı şiirleri okudu. Ödül töreni çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. CİHAN

Yorumlar