Öğrenciler, engelliler için yardım kampanyası başlattı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde engellilere destek vermek amacıyla bir araya gelen öğrencilerin başlattığı kampanya sürüyor. İpekyolu Anadolu Lisesi öğrencileri ilk önce kendi harçlıklarını toplayarak başlattıkları kampanyayı ilçe...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, engelliler için yardım kampanyası başlattı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde engellilere destek vermek amacıyla bir araya gelen öğrencilerin başlattığı kampanya sürüyor.

İpekyolu Anadolu Lisesi öğrencileri ilk önce kendi harçlıklarını toplayarak başlattıkları kampanyayı ilçe geneline yaydı. Kamu kuruluşlarından engellilerin kullanabileceği tekerlekli sandalye ve koltuk değneği gibi malzemeler konusunda yardım isteyen öğrenciler, örnek davranışları ile takdir topladı. Engellileri topluma hatırlatmak ve bir nebze olsun farkındalık hissi uyandırabilmek amacında olan öğrenciler, topladıkları malzemeleri kaymakamlık ile birlikte düzenleyecekleri programda engellilere teslim edecek.

Emniyet Müdürlüğü’nden de destek isteyen öğrencilere polislerden destek geldi. Emniyet Müdürü Abdullah Ergin öğrencilerin sosyal duyarlılığı nedeniyle hayırseverlerden destek istedi. Bu kapsamda temin ettikleri iki adet tekerlekli sandalye ve koltuk değneği öğrencilere teslim edildi. Öğrencilerin davranışından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Abdullah Ergin, “Ülkemizde yaşayan insanların sorunları ile ilgilenen sorumlu, bilinçli gençliğin yetişmekte olması bizi mutlu ediyor. Yani bu yaşta özelikle engelli insanlara duyarlı davranmaları ve onlarla ilgili bir şeyler yapmaya çalışmaları çok güzel bir davranış. Bundan dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bu davranışların teşvik edilmesi açısından karınca kararınca hayırsever dostlarımız sayesinde onlara yarımcı olmaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

İpekyolu Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Sara Sertkaya ise “Okul içerisinde hazırladığımız sosyal yardım projesini dışarı taşırmaya karar verdik. Gidip belediyeden, kaymakamlıktan, milli eğitim müdürlüğünden ve emniyet müdürlüğünden yardım aldık. Her kurum bize yardım etmeyi kabul etti. Emniyet müdürlüğü de bize desteklerini esirgemedi. Bize tekerlikli sandalye ve koltuk değneği verdiler. Biz bu iş için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu işin amacı insanlarda duyarlılık uyandırmaktı. Bu yardımlarımızı biz kaymakam beyle birlikte bir programda engellilere bağışlayacağız. Bu işte bize yardım eden herkese çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar