Öğrenciler, elektrik kesintisini ‘türkü’ ile protesto etti

Şırnak Üniversitesi Silopi Meslek Yükseksek Okulunda okuyan öğrenciler, ilçede yaşanan elektrik kesintilerini söyledikleri türkü ile protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, elektrik kesintisini ‘türkü’ ile protesto etti

Şırnak Üniversitesi Silopi Meslek Yükseksek Okulunda okuyan öğrenciler, ilçede yaşanan elektrik kesintilerini söyledikleri türkü ile protesto etti.

    Kış aylarının başlaması ile beraber ilçede yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek isteyen öğrenciler, Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Sanat Sokağı'nda toplanan öğrenciler, DEDAŞ aleyhine slogan attı. Temsili mumları yakan öğrenciler, hep birlikte 'Nemrudun Kızı' adlı Türküyü söyleyerek elektriklerin kesilmesine tepki gösterdi. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan öğrencilerden Nazife Şen, ilçede sık sık elektriklerin kesildiğini ifade etti. Nazife Şen, “21. yüzyılda küresel ölçekte yaşanan teknolojik gelişmelere rağmen teknolojinin en önemli yansımasını ifade eden elektriğin Silopi’de sürekli kesilmesi önemli bir sorunun varlığına işaret etmektedir. Kaldı ki Silopi şuan 3 büyük termik santrale sahip nadir ilçelerden biri olmasına rağmen günlerdir elektrik kesintileri devam etmesi sorunun derinliğini işaret etmektedir. Yaşadığımız aylarda gecelerin uzun gündüzlerin kısa olması da buna eklenince karşımıza daha büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Silopi halkının mum ışığına mahkum edilmesi ise trajikomik mizahi bir yaşam şartlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır.” diye konuştu.

    “ARTIK YETER DİYORUZ”

    Artık yeter diyen öğrenci Nazife Şen, “Diğer milletler uzayda yaşamayı planlıyorken biz hala 21. yüzyılda elektrik kesintilerini yaşamaktayız. İnsan ihtiyaçlarının karşılanması için en önemli temel araçlardan biri olan elektriğin kesilmesi bizleri zor durumda bırakmaktadır. Birilerinin kendi çıkarları için bizlerin hayatını hiçe sayıp kendi küplerini doldurma telaşı ne yazık ki bizim karanlığa gömülmemize sebep oluyor. Artık yeter diyoruz bizimde insan olduğumuzu, bizimde diğer şehirdeki insanlarla eşit şartlarda yaşama hakkımız olduğunu haykırıyoruz. Şimdiye kadarki kesintiler yanımıza kar kaldı ama bundan sonra kesintilerin olmasına tahammülümüz olmadığını herkesin bilmesini istiyoruz. Son olarak ülkenin geleceği olarak Sayın Başbakanımıza sesleniyoruz. Lütfen bizi duyun burada olup bitenlerden haberdar olun. Silopi halkı zor durumda, Silopi halkı karanlıkta, Silopi halkı zorluklarla boğuşuyor. Lütfen bu işe siz el atın yoksa bizim sesimizi duyurmamız imkânsız." şeklinde konuştu.

    Üniversiteli öğrenciler yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar