Öğrenciler çevre için pedal çevirdi

Mersin’in Mut ilçesinde eğitim faaliyetinde bulunan Özel Yıldırımhan Mutlu İlköğretim Okulu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla 'Sağlıklı bir çevre için haydi pedal çevirelim' sloganıyla bisiklet turu organize etti.    'Sağlıklı..

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler çevre için pedal çevirdi

Mersin’in Mut ilçesinde eğitim faaliyetinde bulunan Özel Yıldırımhan Mutlu İlköğretim Okulu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla 'Sağlıklı bir çevre için haydi pedal çevirelim' sloganıyla bisiklet turu organize etti.

    'Sağlıklı bir çevre için haydi pedal çevirelim' sloganıyla bisiklet turu organize yapan Mutlu Koleji, öğrencilerine önceden belirlenen 5 kilometre mesafeyi öğretmenlerin kontrolünde yaklaşık bir saatte tamamlandı. Sabah erken saatlerde çocuklarını ve bisikletlerini getiren veliler de Çevre Günü münasebetiyle yapılan bu etkinliği desteklediklerini ifade etti.

    Bisiklet turu öncesinden bir konuşma yapan Özel Yıldırımhan Mutlu İlköğretim Okulu Müdürü Musa Doktoroğlu, Dünya Çevre Günü ile ilgili bisiklet kullanmanın çevreyi koruma, hava kirliliğinin önüne geçme trafik sorunlarının kısmen de olsa azalacağını söyledi.

    Bisiklet kullanmanın günümüzün en büyük problemlerinden biri olan obeziteyle mücadelede çok önemli bir yerinin olduğunu vurgulayan Doktoroğlu, "En güzel şekilde yaratılıp insanoğlunun emrine sunulan çevremizdeki güzelliklerin bizlere birer emanettir. Bu emanetlere elden geldiğince saygılı olmamız lazım. Aksi takdirde doğabilecek zararlara yine insanoğlu maruz kalacak. Çevremize duyarlı olmanın gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar