Öğrenciler, Çanakkale’yi tiyatro ile anlattı

Özel Polatlı Samanyolu Fen Lisesi öğrencileri, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99’uncu yıldönümünü sahneledikleri tiyatro gösterisi ile kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, Çanakkale’yi tiyatro ile anlattı

Özel Polatlı Samanyolu Fen Lisesi öğrencileri, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99’uncu yıldönümünü sahneledikleri tiyatro gösterisi ile kutladı. Vatan uğruna cepheye savaşmaya giden köylüleri konu alan tiyatro gösterisinde, eşleri ve çocukları cephede olan kadınların amansız bekleyişi anlatıldı.

    Tiyatro öncesi, anaokulu öğrencilerinin okuduğu istiklal marşı büyük alkış aldı. Okul konferans salonundaki tiyatroyu, Özel Polatlı Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Uysal, İlk ve Ortaokul Müdürü Hasan Can, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar izledi. Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Yusuf Dere, Çanakkale Deniz Zaferi'nin önemini anlattı.

    Okul Genel Müdürü İsmail Uysal ise eşlerinden ve çocuklarından fedakarlık yapan anaların, bacıların hikayesinin kendilerini çok duygulandırdığını ifade etti. Uysal, "Çanakkale Deniz Zaferi'ni her yıl farklı bir tiyatro gösterisi ile kutluyoruz. Amacımız gençlerimizde, Çanakkale ruhunu oluşturmak.” dedi.
CİHAN

Yorumlar