Öğrenciler 'Başarı Sınavı'nda ter döktü

Kars'ta Özel Sultan Alparslan Koleji, 2 bin öğrenciye başarı sınavı düzenledi. Sultan Alparslan Koleji'nde gerçekleşen sınava, 4, 5, 6, 7 ve 8.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler 'Başarı Sınavı'nda ter döktü

Kars'ta Özel Sultan Alparslan Koleji, 2 bin öğrenciye başarı sınavı düzenledi.

Sultan Alparslan Koleji'nde gerçekleşen sınava, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Başarı sınavında öğrencilere matematik, Türkçe, fen, teknoloji, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce soruları yöneltildi. 8. sınıf öğrencileri için bu sınav ayrıca TEOG sınavlarına hazırlık niteliği taşıdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan, "Kars'taki, ilk ve ortaokul öğrencilerinin temel derslerdeki, bilgi ve hazır bulunurluk seviyeleri yanı sıra yorum kabiliyetlerini ölçmek ve de yorumlamaya bağlı yapılabileceğini öğrencilerimize bir kez daha göstermek istedik. Öğrenciler, günümüzde çeşitli sınavlara tabi tutuluyor. Eğer başarı sağlamak istiyorsak bu sınav sistemine uyum sağlamamız gerekiyor. Biz de Sultan Alparslan Koleji olarak öğrencilerimizin Kars genelinde kendi seviyelerini görmeleri için Kars Başarı Sınavı'nı düzenledik." dedi.

15-16 Mart tarihlerinde yapılan 'Başarı Sınavı'na Kars merkez ve ilçelerde bulunan tüm ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılırken, yaklaşık 2 bini aşan bir başvuru aldıklarına değinen Akaslan, "Buradan katılımı sağlayan Milli Eğitim camiasına, okul müdürlerine, öğrencilerimizi hazırlayan öğretmenlerimize, velilerimize ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Velilerden Şaban Arasan ise "Öğrencilerimiz içerde ter dökerken, bizler de dışarıda ter döktük. Kitap ve gazete okuduk. Öğrencilerimizin yaşadığı duyguların farklı bir halini bizler de yaşamış olduk. Başarı sınavını düzenleyen Sultan Alparslan Koleji'ne çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı bizlerden daha çok düşünüyorlar." ifadesini kullandı.

Kağızman'dan sınava katılan Muhammed Fatih Karaca da "Sultan Alparslan Koleji her yıl bizleri bu sınava davet ediyor. Bizler de 2 saatlik yolu göze alarak heyecanla her yıl bu sınava katılıyoruz. Kendimizi il genelinde denemiş oluyoruz. Bu sınava katılımın yüksek olması, kendimizi daha iyi tanımamızı sağlıyor. Her yıl bu sınavı düzenleyen Sultan Alparslan Koleji'ne çok teşekkür ederim." diye belirtti.

Öte yandan sınav sonuçları www.sultanalparslankoleji.com adresinden duyurulacak. Öğrenciler, sisteme TC numarasını girerek ayrıntılı olarak sonuçları öğrenebilecek. CİHAN

Yorumlar