Öğrenciler, ayaklarını toprağa basarak Antalya'nın çiçeklerini tanıyor

Toros Yörükleri Doğal Hayatı Koruma ve Kültür Derneği, 'Doğal Hayatı Toprağa Ayak Basarak Tanıyalım' projesi kapsamında her hafta 15 öğrenciye Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret ettirerek yerinde bilgilendirme yapıyor. Dernek,...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, ayaklarını toprağa basarak Antalya'nın çiçeklerini tanıyor

Toros Yörükleri Doğal Hayatı Koruma ve Kültür Derneği, 'Doğal Hayatı Toprağa Ayak Basarak Tanıyalım' projesi kapsamında her hafta 15 öğrenciye Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret ettirerek yerinde bilgilendirme yapıyor. Dernek, bölgemizde bitkisel çeşitliği tanıma ve Aksu ilçesi Çamköy Gelincik Çiçeği Yetiştirme Alanı'nı ziyaret ederek yetişen doğal çiçekler hakkında bilgi aldı.

Dernek başkanı Mücahit Gündoğdu, hayata geçirdikleri projenin gayesinin betonlaşmaya bağlı apart dairelerinde oyun oynama ve doğal hayatı tanıma fırsatı bulamayan çocuklara doğal hayatı yerinde ziyaretlerle tanıtmak olduğunu söyledi.

Her ay 50 öğrenciyi ekolojik turlarla Antalya'nın Kaş ilçesinden Gazipaşa'y a, Gazipaşa'dan Gölündoğduş'a Gündoğmuş'tan Korkuteli'ye kadar eko turlarla doğal hayatı yakından tanıma turları yaptıklarını belirten Gündoğdu, bu hafta Antalya bölgesinde en yoğun yetişen gelincik çiçeğinin doğal yetişme alanlarını ziyaret ederek yerinde bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

Sürekli betonlaşmaya bağlı çocukların toprağa ayağını basma ve topraktan çıkan bitki çeşitliğini tanıma alanlarının azaldığına dikkat çeken Gündoğdu, çocukların ormanlık ve doğal alanlarda dolaşmaktan mutluluk duymalarını gözlemlemenin sevincini yaşadıklarını kaydetti. Gündoğdu, "Proje ile her hafta Antalya'nın doğal güzelliği olan bölgelerimizi gezdiriyoruz. Bu hafta ilkbaharın sevinci olan papatya ve gelincik çiçeğini tanımasını istedik. Gelincik çiçekleri arasında çocukların ayaklarını toprakla buluşmasını sağlayarak bahar sevinci yaşamasını istedik. Öğrencilerimiz hem küçük yaşta doğa sevgisi yaşıyor hemde bölgemizde yetişen bitki türlerini yakından tanımış oluyor. " diye konuştu.

Gündoğdu, öğrencilere gelincik çiçeği yetişme alanı ile kara kaplumbağalarının yetişmesi ve taşıt yolunu çıkmaları halinde bekleyen tehlikeler hakkında bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

İkinci sınıfa giden Yunus Emre Uysal, ilk defa gelincik çiçeğini görme ve toplamanın sevincini yaşadığını söyledi.

Mehmet Akif Kara isimli öğrencide, ilk defa gelincik çiçeğini gördüğünü annesine hediye etmek için gelincik çiçeği toplandığını ifade etti.

Dördüncü sınıf öğrencisi Ümmü Gülsüm Gündoğdu, ilk defa gelincik çiçeğini gördüğünü annesi için gelincik topladığını kaydetti.

Öğrenciler, bir kara kaplumbağasını sevdikten sonra hep birlikte doğaya bıraktı. CİHAN

Yorumlar