Öğrenciler atık varilleri koltuğa dönüştürdü, siparişlere yetişilemiyor

Çevre kirliğine yol açan atık variller, Bursalı öğrencilerin geliştirdiği bir proje ile ev eşyasına dönüştü.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler atık varilleri koltuğa dönüştürdü, siparişlere yetişilemiyor

Çevre kirliğine yol açan atık variller, Bursalı öğrencilerin geliştirdiği bir proje ile ev eşyasına dönüştü. Çöpten topladıkları varilleri dekoratif koltuklara dönüştüren öğrenciler, patentini aldıkları ürünler için gelen siparişlere yetişemiyor.

İlginç ürünler, Yıldırım Beyazıt EMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından üretildi. Öğrencilerden Rıdvan Öztürk, önce atık varilleri Otosansit’ten topladıklarını söyledi. Ardından varilleri işleme tabi tuttuklarını dile getiren Öztürk, üretim hakkında şunları söyledi: “Onları güzelce temizledik. Geri dönüşüm amaçlı kullanmak istedik. Plazma kesim ile kestik, boyadık. Dolap, koltuk gibi tasarımlar yaptık. Çok güzel dekoratif ürünler çıktı ortaya. Gayet kullanışlı. Hele geri dönüşüm amaçlı olması bunun kullanımını iki kat önemli kılıyor. Daha iyi bir gelecek için buna mecburuz bence.”

Metal Teknoloji Öğretmeni Engin Akbulut ise okul sanayi bölgesinde olduğu için sağda solda boş variller gördüklerini ve metal teknolojisi alanındaki 4 öğretmenle çalışma başlattıklarını dile getirdi. Akbulut, şunları ifade etti: “Temizleyip öğrencilerimizle birlikte kestik. Daha sonra bunları fırın boyada boyattık. Minderini, dekoratif ürünlerini koyarak ortaya çok güzel koltuklar çıktı. Çok da rahat. Bilim Şenliği’nde ödül aldık, patentini aldık. Çok talep oldu. Özellikle ilköğretim öğrencilerine, araç satan galeri sahipleri, müstakil bahçeli evi olan insanlar bu koltuklar için çok talepte bulundular. Seri üretim aslında düşündük ama okulumuzda fazla yeterli alanımız yok. Sanayiden birkaç firma ile görüştük, olabilir dediler, hafta sonu yapabiliriz dediler ama henüz gerçekleştiremedik, inşallah gerçekleştiririz.”

Koltuktan başka soğuk demirden gitar, askılık, portmanto, masa üstü çiçeklik, sehpalar, gazetelikler gibi birçok eşya ürettiklerini kaydeden Akbulut, öğretmen ve öğrenciler olarak sanatsal çalışmalar yaptıklarının altını çizdi. CİHAN

Yorumlar