Öğrenciler anayasa için çalışıyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu üyesi öğrenciler, ‘Anayasa Atölyesi’ oluşturarak Türkiye’nin tarihine not düşmek için kolları sıvadı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler anayasa için çalışıyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu üyesi öğrenciler, ‘Anayasa Atölyesi’ oluşturarak Türkiye’nin tarihine not düşmek için kolları sıvadı. İlk anayasa çalışmasını gerçekleştiren öğrencilere hukuk alanında uzman hocaları tarafından ders verildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu'na üye üniversiteli gençler ‘Anayasa Atölyesi’ oluşturarak Türkiye’nin tarihine not düşmek için kolları sıvadı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu Başkanı Emrah Çiftçi yaptıkları çalışmayı Boluexpress Gazetesine anlattı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu olarak 15.12.2013 Pazar Günü Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezinde ilk anayasa çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Çİftçi, "Üniversitemizin kamu yönetimi bölümü hukuk alanında uzman hocamız Yrd. Doç. Dr. Hürol Çankaya tarafından Anayasa üzerine ders aldık. Bu derste Anayasanın tarihsel gelişimi, anayasanın bir ülke için ne ifade ettiği, ülkemizdeki anayasa deneyimleri ve günümüzde yapılan anayasa tartışmaları konuşuldu. Derste hocamız modern devletin oluşumuyla birlikte toplumların güvence talepleri sonucunda anayasanın ortaya çıktığını, anayasanın toplumun haklarının güvencesi anlamında bir 'senet' olduğunu belirtmiştir. Anayasaların toplumdaki çoğunluğu değil toplumda bulunan her kesimi temsil etmesi gerektiğini belirten hocamız bize çalışmalarımızda da bunu bir temel felsefe olarak göz önünde bulundurmamız gerektiğini belirtti. Ders sonu çalışmaya katılan öğrenciler ile çalışma yöntemi belirlendi; bu doğrultuda çalışma komisyonları oluşturulup, okuma metinleri kararlaştırıldı, çalışmanın daha çoğulcu olması ve her öğrencinin katılım gerçekleştirebilmesi için çalışma yeri olarak fakülte kantinleri kararlaştırıldı." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar