Öğrenciler afişlerinde vergiyi işledi

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı ile Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Vergi' konulu Afiş Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini törenle aldı. Bursa Vergi Dairesi Ek Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler afişlerinde vergiyi işledi

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı ile Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Vergi' konulu Afiş Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini törenle aldı.

Bursa Vergi Dairesi Ek Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal'ın yanı sıra Bursa Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici ile Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam katıldı. Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğunu söyledi. Başta dereceye giren öğrenciler olmak üzere yarışmaya katılan tüm öğrencileri ve onlara rehberlik eden öğretmenleri kutlayan Kartal, "Bu organizasyonların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz de vergi bilinci oluşmasına önemli katkı sağlandığını düşünüyorum. Vergi bir ülkenin geleceğidir." dedi.

Kazancın vergilendirilmesinin önemine vurgu yapan Mustafa Bilici ise şunları söyledi: "Vergi bir ülkenin geleceğidir. Ülkenin kalkınmasının resmidir. Gençlerimizin bu şuurla yetiştirilmesinin ülke hedeflerinin yakalanmasında önemli rol oynayacağına inanıyorum. Bu tür organizasyonlar öğrencilerimizde vergi bilinci oluşturacaktır. Bu öğrencilerimizde ileride adeta birer vergi elçisi olacaklardır. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam da geleceğin teminatı olan çocuklar gibi verginin de çok önemli olduğu belirterek, "Bu amaçla çocuklarımızda vergi bilincini arttırmaya yönelik olarak böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederiz." diye konuştu.

'Vergi' konulu Sloganlı Afiş Yarışması'nda İnegöl H. Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Selçuk Canpolat birinci olurken, BTSO Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezinden Metehan Çakır ikinci, Özel Final Anadolu Lisesi'nde Hümeyra Akbaş ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan öğrenci diz üstü bilgisayar ile ödüllendirilirken, ikinci dijital fotoğraf makinesi, üçüncü ise mp4 müzik çalar ile ödüllendirildi.

CİHAN

Yorumlar