Öğrenciler 4 ayda 1 milyon 401 bin sayfa kitap okudu

Malatya Özel Turgut Özal İlk ve Ortaokulu öğrencileri, 'okuma saati' uygulaması çerçevesinde her yeni güne 40 dakika süreyle kitap okuyarak başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler 4 ayda 1 milyon 401 bin sayfa kitap okudu

Malatya Özel Turgut Özal İlk ve Ortaokulu öğrencileri, 'okuma saati' uygulaması çerçevesinde her yeni güne 40 dakika süreyle kitap okuyarak başlıyor. Her gün 40 dakika uygulanan program çerçevesinde öğrenciler eğitim sezonun ilk yarısında 1 milyon 407 bin 900 sayfa okudu.

Türkçe Zümre Başkanı Mustafa Demir, 81 il 81 Kitap adı altında her sınıfın seviyesine uygun olarak okul kütüphanesinde kitaplıklar oluşturduklarını belirtti. Öğrencilerin okulda geçirdikleri her gün 40 dakikalık kitap okuma programıyla güne başladığını söyleyen Demir, “Eğitim sezonun ilk döneminde, 4 aylık zaman diliminde ikinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar tüm sınıflardaki öğrenciler toplam 1 milyon 407 bin 893 sayfa kitap okudu” dedi.

Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının bulunmamasına dikkat çeken Demir, “Ülke olarak en büyük problemlerimizden biri kitap okumayışımız. Bizde bunun farkında olarak küçük yaşlardan itibaren bu alışkanlığın kazanılması gerektiğinden hareketle ‘Malatya Okuyor, Türkiye Okuyor’ projesi çerçevesinde okuma saati uygulamasına başlattık. Her sabah danışman öğretmenlerimizle birlikte 40 dakika kitap okuyarak güne başlıyoruz. Biliyorsunuz ülkemizde 6 kişi yılda 1 okuyor. Bu sayı Japonya’da kişi başı yılda 25 kitap. Bizde okul olarak sene sonunda 8 ayda 3 milyon sayfa kitap okuyarak kişi başı 34 kitap okumayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar