Öğrenciler 14 km'lik yürüyüşle Ihlara Vadisi'ni bir uçtan diğer uca geçti

Güzelyurt Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen “Etüt Merkezimle Bir Adım İleriye “ Projesi kapsamında Güzelder Etüt Merkezi öğrenci ve velileri beraber hafta sonunda 14 km’lik Ihlara Vadisi doğa yürüyüşü yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler 14 km'lik yürüyüşle Ihlara Vadisi'ni bir uçtan diğer uca geçti

Güzelyurt Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen “Etüt Merkezimle Bir Adım İleriye “ Projesi kapsamında Güzelder Etüt Merkezi öğrenci ve velileri beraber hafta sonunda 14 km’lik Ihlara Vadisi doğa yürüyüşü yaptı. Yürüyüş sonrası gönüllerince eğlenen öğrenciler unutulmaz bir hafta sonunu birlikte yaşamanın sevincini paylaştı.
Kapadokya bölgesinin en popüler yerlerinden birisi olarak sürekli ziyaretçi akınına uğrayan Ihlara Vadisi’nin yeni misafirleri Güzelder’in öğrencileri oldu. Müthiş doğası, kiliseleri, Melendiz Çayı ve büyüleyici görüntüsü ile turizmin gözdesi olan vadide düzenlenen kır yürüyüşüne 60 ortaokul öğrencisi katıldı. Güzelder Etüt Merkezi Öğrenci ve velilerin katıldığı 14 Km lik doğa yürüyüşü, hafta sonunda kanyon atmosferinin oluşturduğu serin ve büyüleyici ortamında geçti.

ÖĞRENCİLER IHLARA VADİSİ’NE HAYRAN KALDI


Velilerin de katıldığı yürüyüşte; Ihlara Vadisi içerisinde bulunan çok sayıdaki büyüleyici ve enteresan kiliseler gezildi. Ayrıca 10-15 metre yüksekliğindeki kayaların dikkat çektiği Belisırma’da mola veren kafile yürüyüşe Selime de son verdi. 4,5 saat süren yorucu ve zevkli yürüyüşün sonucunda SODES Projesinden destekli bir yemek ile öğrenciler piknik yaptılar. Piknik sonrası Selime Katedrali manzaralı piknik alanında eğlenceli oyunlar oynayan çocuklar gün sonunda mutlu şekilde Güzelyurt’a döndü.

VURGUN:’ÖĞRENCİLERİMİZLE HEM YÜRÜDÜK, HEM ÖĞRENDİK, HEM DE PİKNİK YAPTIK’

Proje Yürütücüsü ve Güzelyurt Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fuat Vurgun; ‘Muazzam görüntüler eşliğinde doğa yürüyüşümüze başladık. Vadinin devasa yamaçlarının muazzam görüntüsüne hayran olmamak elde değil. Zaten bu ortam nedeniyle bu vadi önemli bir dini merkez haline dönüşmüş. Biz de bu tarihsel alanda doğa yürüyüşümüzü gerçekleştirerek hem spor hem de öğrencilerimizi geçmişe götürmek istedik. Birlikte olmanın ve piknik yapmanın tadını çıkardık. Eski zamanlarda korunaklı olması nedeniyle birçok topluluğun yaşadığı bu bölgede hemen her baktığınız yönde insanların yaşam alanı olarak kullandığı oyuklar görebiliyorsunuz. Böyle enteresan bir yerde yürüyüşlerini gerçekleştirdiklerini ve bu projede SODES katkıları ile gerçekleştirdiklerini, bu tür projelerle de ülkemizin taşra yerlerinde kalmış dezavantajlı çocuklara ulaşarak onların da bu mutluluğu hissetmesi, bu güzellikleri görmesi gerekir.’ şeklinde gezi ile ilgili düşüncelerini paylaştı.
CİHAN

Yorumlar