Öğrenciler 10 bin pet atığı geri dönüşüme kazandırmayı hedefliyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) öğrencileri pet atıkları geri dönüşüme kazandırma projesine vatandaşları da davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler 10 bin pet atığı geri dönüşüme kazandırmayı hedefliyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) öğrencileri pet atıkları geri dönüşüme kazandırma projesine vatandaşları da davet etti. Üniversite öğrencileri "İleri Düşünün Geri Dönüşün" projesi kapsamında plastik pet atıklarını toplayarak geri dönüşüme kazandırmak için her gün pet atık topluyor.

“4 BİN ADET TOPLADIK”

AİÇÜ Türkçe öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi ve proje koordinatörü Emrah Bayram, son sınıf öğrencileri olarak proje hazırladıklarını belirterek proje kapsamında 10 bin pet atık toplamayı hedeflediklerini ifade etti. Bayram, “Pet atıkları topladıktan sonra topladıklarımızı geri dönüşüme kazandıracağız. Projede amacımız, sosyal bir sorumluluk ve gönüllük esaslıdır. Bu petleri topladıktan sonra her hangi bir yerle anlaştıktan sonra bunları oraya götürerek dönüşüme kazandıracağız. Geri dönüşüm bilinci oluşturmak için, önce kendimizden başladık. Arkadaşlarımla birlikte bugüne kadar 4 bin adet topladık.” dedi.

Proje Sorumlusu Ayşe Tatlı da, projeyi başlatmak için bir eğitim aldıklarını belirterek şunları kaydetti: “Projeye gönül veren arkadaşlarımla birlikte toplayacağımız 10 bin adet pet atığı geri dönüşüme göndereceğiz. Başlattığımız proje kapsamında vatandaşlarımızın desteklerini de oldu. Pet atık topladığımız zamanlar yolumuza çıkanlar ne için topluyorsunuz diyorlar. Bizde durumu anlatınca bize destek olanlarda oluyor. İnşallah Ağrı’da hem çevre kirliliğinin önüne geçeriz. Hem de vatandaşlarımızda bu bilinci oluştururuz.”
CİHAN

Yorumlar