Öğrenci velisi tarafından darp edilen öğretmen başka okula verilecek

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Turgutlu ilçesinde öğrenci velisi tarafından fiziki şiddet uygulanan ve bir hafta rapor alan öğretmenin görev yerini değiştireceklerini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenci velisi tarafından darp edilen öğretmen başka okula verilecek

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Turgutlu ilçesinde öğrenci velisi tarafından fiziki şiddet uygulanan ve bir hafta rapor alan öğretmenin görev yerini değiştireceklerini bildirdi. İhsan Erturgut Ortaokulu'nda görevli öğretmene şiddet uygulayan veli hakkında Emniyet Müdürlüğü’nün gerekli soruşturmayı başlattığını kaydeden Altınsoy, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da soruşturma başlatacaklarını vurguladı: “Tutanaklar tutuldu. Öğretmenimiz bir hafta rapor aldı. Şiddet gören öğretmenimizin bir daha o okulda aynı aileyle karşılaşmaması için yer değişikliği düşünüyoruz.” dedi.

Konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, söz konusu olayın çok üzücü olduğunu ve tasvip edilecek bir tarafı bulunmadığını söyledi. Bundan dolayı şiddet olaylarının daha fazla artmaması, öğretmenlerin değerinin bilinmesi, eğitimcilerin bu ülkenin temel taşı olduğunun bilincine varılmasını istediklerini dile getirerek, “Öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle yıllarca okuyor, daha sonra atanmak için bir sürü zorluklardan geçiyor, öğretmen oluyorlar. Sonra da gelip bizim çocuklarımızı ellerinden geldiği kadar eğitmeye çalışıyorlar. Bunun karşılığı darp, şiddet olmamalı. Meslektaşlarımıza yapılmış bir saldırıyı, biz kendimize yapılmış sayıyoruz.” şeklinde konuştu. Öğretmenin, bir milletin ruh ve karakter hamuruna şekil veren üretici bir insan olduğunu belirten Mustafa Altınsoy, “Öylesine üretkendir ki bütün bir toplum öğretmenin eseridir denebilir. Toplumun her alanında görev ve sorumluluklarla donatılan öğretmenin, çeşitli dönemlerde itibarının farklı sebeplerle zedelendiği olmuştur. Son zamanlarda öğretmen ve idarecilere yönelik şiddet olayları, maalesef medyaya da yansımıştır. Üzücü olaylar olmuştur. Bütün meslektaşlarım adına öğretmen ve idarecilere yönelik şiddet olaylarını kınıyorum. Sivil toplum örgütlerinden, halktan ve yetkililerden, hayatımızın her alanında sorun haline gelen bu çarpıklığın giderilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar