Öğrenci velilerinden kar altında 'dershaneler kapatılmasın' açıklaması

Bitlis’te dershaneye giden öğrencilerin velileri, yağan yılın ilk karının altında yaptıkları basın açıklamasıyla dershanelerin kapatılması taraftarı olmadıklarını, bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirttiler.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenci velilerinden kar altında 'dershaneler kapatılmasın' açıklaması

Bitlis’te dershaneye giden öğrencilerin velileri, yağan yılın ilk karının altında yaptıkları basın açıklamasıyla dershanelerin kapatılması taraftarı olmadıklarını, bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirttiler.

Bitlis’teki bir dershane önünde bir araya gelen öğrenci velileri adına basın açıklamasını okuyan öğrenci velisi Eyyüp Ceyhan, “Bizler Bitlisli öğrenci velileri olarak, eğitim öğretim sistemimizin içinde yer alan dershanelerle ilgili yapılması düşünülen değişiklikler hakkında duygu ve düşüncelerimizi ifade etmek istiyoruz. Öncelikle gençlerimizin eğitimi, iş imkanları ve istihdamın sınırlı olduğu bölgemizde büyük önem taşımaktadır. Bizler de her veli gibi çocuklarımızın hem sosyal yönden hem de eğitim öğretim yönüyle belirli bir seviyede olmalarını arzu ediyoruz. Bölgemizdeki okullarda hem öğretmen eksikleri bulunmakta hem de gelen öğretmenler kısa zaman içerisinde ilimizden ayrılmaktadırlar. Bizler, öğrencilerimizin liseye geçişte ve üniversiteye girişte herhangi bir mağduriyet yaşamalarını istemiyoruz.” dedi.

Dershanelerin, farklı okul ve şarttaki gençlerin bir araya gelebildiği, ders takviyesi alabildikleri, ders dışında da öğretmenleri ile zaman geçirebildikleri kurumlar olduğuna dikkat çeken Ceyhan, “Bu açıdan da fırsat eşitliği sağladığını düşünmekteyiz. Veliler olarak özgür irademizle yararlanıp faydasını gördüğümüz bu kurumların, kapatılarak veya dönüştürülerek elimizden alınmasını doğru bulmuyoruz. Kaliteli lise ve üniversite için seçme ve eleme mantığı sürekli var olacağından, gençlerimizin yararlanacağı farklı imkanların azaltılması değil, aksine çeşitlenerek artırılması gerekmektedir. Oysa dershanelerin kapatılması veya dönüştürülmesi, bu imkanları daraltmakta, gelişmemiş devlet düzenlerindeki gibi tek tipe mahkum bırakılmaktadır. İlimizin ekonomik yapısından dolayı, özel okula dönüşümden halkımızın yararlanamayacağı da ortadadır. Çünkü her şartta özel okul ücretleri dershane ücretinden daha fazla olacaktır. Ayrıca, özel okula dönüşüm olsa bile lise ve üniversitede seçme ve eleme devam edeceğinden, öğrencilerin sınavlara hazırlanma ihtiyacının nasıl ortadan kalkacağını anlamakta zorluk çekmekteyiz. Böyle bir uygulama ile özel ders alanla alamayan arasındaki uçurum iyice artacaktır. Bize göre okullardaki eğitim sistemi ve sınavlar gözden geçirilerek öğrencilerimiz rahatlatılmalıdır. Veliler de ihtiyaç duymuyorsa zaten takviye alma ihtiyacı hissetmeyecektir. Ancak bu devlet eliyle kapatma şeklinde değil, toplumda kendi halinde oluşan arz talep durumuna bırakılmalıdır.” diye konuştu.

Eyyüp Ceyhan, açıklamayı, "Bitlisli veliler olarak, yukarıda arz ettiğimiz hususlar göz önünde bulundurularak dershanelerin kapatılma sürecinin tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz.” diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar