Öğrenci velileri ödüllendirildi

Muş Hikmet Uluğbay İlkokulu ve Ortaokulu Müdürlüğü’nün ‘Geleceğim İçin Okuyorum–2’ projesi kapsamında Doğan Cüceloğlu’na ait ‘Başarıya Götüren Aile’ adlı kitabı okuyan öğrenci velilerine yönelik yapılan sınavda dereceye...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenci velileri ödüllendirildi

Muş Hikmet Uluğbay İlkokulu ve Ortaokulu Müdürlüğü’nün ‘Geleceğim İçin Okuyorum–2’ projesi kapsamında Doğan Cüceloğlu’na ait ‘Başarıya Götüren Aile’ adlı kitabı okuyan öğrenci velilerine yönelik yapılan sınavda dereceye girenler ödüllendirildi. Muş’ta ilk defa düzenlenen yarışmada duygulu anlar yaşandı.

Muş Merkez Hikmet Uluğbay İlkokulu ve Ortaokulu Müdürlüğü ‘Geleceğim İçin Okuyorum- 2’ projesi kapsamında öğrenci velilerine yönelik ilk defa yazılı sınav düzenledi. Doğan Cüceloğlu’na ait ‘Başarıya Götüren Aile’ adlı kitabı okuyan öğrenci velililerine yönelik yapılan sınav sonuçları açıklandı. Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz İçyer, Muş 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Gökhan Boyraz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Tuncay Ay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Cüneyt Öner, Şube Müdürleri Şemsettin Özçelik ve Sabahattin Subaşı, Okul Müdürü Enver Kıvanç, öğrenci velileri ve okul idareci ve öğretmenleri katıldı.

“BU PROJEMİZ BALIKESİR’DE ÖDÜL ALDI”

‘Geleceğimiz İçin Okuyoruz–2’ projelerinin Balıkesir Valiliği tarafından ödüle layık görüldüğünü belirten Hikmet Uluğbay İlk ve Ortaokulu Müdürü Enver Kıvanç, proje hakkında detaylı bilgi verdi. Projenin uygulanmasında 3 unsuru amaçladıklarını ifade eden Kıvanç, şunları söyledi: “2013-2014 eğitim öğretim yılında 2’incisini düzenlediğimiz ‘Geleceğim İçin Okuyorum Projesi- 2’ projesi kapsamında düzenlenen ödül töreni etkinliğimize tüm katılan herkese teşekkür ediyoruz. Sizleri Hikmet Uluğbay Okulu çalışanları adına hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu projeyi yaparken 3 unsuru amaçlayıp hedeflemiştik. Bu 3 temel hedefimizin birincisi projenin adından da anlaşılan geleceğimizin umudu olan çocuklarımızın kişisel sürecini takip etme ve davranışlarını okumaydı. İkinci amacımız sayın velilerimize bu türde yani gelişim yönünde kitap okumalarını okutmak, belki bazılarımız kitap okuyor ancak çocuklarımızı anlayabilme anlamında kitaplara çok önem vermiyoruz. Ve başka güncel kitapları okumayı yer ediniyoruz. Üçüncü hedefimiz ise velilerimizin çocuklarını doğru anlamalarını yönünde kazandıkları bu bilgilerle öğretmen ve okulla daha iyi bir iletişim kurmalarını sağlamaktı."

Kıvanç, "Projemiz, Balıkesir Valiliğinin düzenlemiş olduğu bir yarışma vardı, değerler eğitimi ile ilgili, orada değer buldu. Bu projeyi hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimiz 8–11 Haziran tarihlerinde Balıkesir’de olacaklar. Projemizi orada tanıtacaklar.” şeklinde sözlerini tamamladı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİ VELİSİ DUYGULU ANLAR YAŞADI

Okul tarafından düzenlenen sınavda 40 sorudan 37 tanesine doğru cevap vererek 2’inci olan Muş 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Gökhan Boyraz, duygulu anlar yaşadı. Sınava öğrenci velilerinin fazla ilgi göstermemesine üzüldüğünü kaydeden Boyraz, “Benim için çok duygusal bir gün. 2 yıldır okuyan çocuklarım bu yıl ayrılacaklar. Muş’ta başımıza gelen en güzel şey bu okulda çocuklarımın okumasıydı. Onun için çok yoğun duygular içerisindeyim. Sınav var denilince hayatımda 2 sınav çok zor geçti. Birincisi üniversite sınavı ikincisi de bu sınavdı.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra 40 sorudan 38’ine doğru cevap vererek birinci olan Şehristan Baytar, 40 sorudan 37’sine doğru cevap vererek ikinci olan Gökhan Boyraz, Asiye Aral ve Rıdvan İmren’e hediyeleri verildi. Sadece 2 yıl okula giderek sınava giren örnek velilerden Nimet Koçlardan ise mansiyon ödülüne layık görüldü. CİHAN

Yorumlar