Öğrenci ve öğretmenler zorlu eğitim dönemine yarın başlıyor

Yarıyıl tatili sona erdi, 2013-2014 eğitim yılının ikinci dönemi yarın başlıyor. İkinci yarıyıl, hem öğrenciler hem de eğitimciler için zorlu geçecek.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenci ve öğretmenler zorlu eğitim dönemine yarın başlıyor

Yarıyıl tatili sona erdi, 2013-2014 eğitim yılının ikinci dönemi yarın başlıyor. İkinci yarıyıl, hem öğrenciler hem de eğitimciler için zorlu geçecek. Öğrenciler merkezi sınavlarda ter dökecek, eğitimciler ise tasfiye operasyonuna maruz kalacak.

24 Ocak'tan bu yana toplam 16 gün tatil yapan yaklaşık 17 milyon öğrenci, yarın ders başı yapacak. İkinci yarı yıl 13 Haziran'da sona erecek. İkinci yarıyılda anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtılacak.

İkinci yarıyılın, hem öğrenciler hem de eğitimciler için zorlu bir dönem olması bekleniyor. Öğrenciler merkezi sınavlarda ter dökerken eğitimciler dershaneleri kapatan yasa tasarısıyla ilgili gelişmelere kilitlenecek. Söz konusu yasa çalışması ile büyük bir tasfiye operasyonu yapılması, bakanlıktaki tüm üst düzey bürokratların görevden alınması, bütün il milli eğitim müdürleri ile görev süresi 4 yılı geçen okul müdürleri ve müdür yardımcılarının görevine son verilmesi bekleniyor. Tasarının yasalaşması halinde 100 bin okul yöneticisinin görevinin biteceği ifade ediliyor

Öğrencilerin, ikinci yarı yılda katılacağı merkezi sınavlar ise şöyle:

- 23 Mart'ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yapılacak.

- 28-29 Nisan'da 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden merkezi sınava girecek.

- 10-11 Mayıs'ta, 28-29 Nisan'daki merkezi sınava katılamayanlar için mazeret sınavı düzenlenecek.

- 14-15 Haziran ve 21-22 Haziran tarihlerinde, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) beş oturumda gerçekleştirilecek.

CİHAN

Yorumlar