Öğrenci kimliklerini alabilmek için yağmurda saatlerce beklediler

İzmir’de hafta sonu yapılacak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavına girecekler, öğrenci kimlik kartlarını alabilmek için yağmur ve soğuğa rağmen saatlerce kuyrukta bekledi.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenci kimliklerini alabilmek için yağmurda saatlerce beklediler

İzmir’de hafta sonu yapılacak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavına girecekler, öğrenci kimlik kartlarını alabilmek için yağmur ve soğuğa rağmen saatlerce kuyrukta bekledi. Hazırlıksız gelenlerin imdadına ise şemsiye satıcıları yetişti.

AÖF Konak Bürosu önünde de uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler, yağmur altında yaklaşık iki saat bekledikten sonra 14-15 Aralık 2013 tarihlerinde yapılacak sınavlarda gerekli kimlik kartlarını alabildi. Kartların 13 Aralık Cuma gününe kadar alınabileceği öğrenildi. Öğrenciler, “Bu sıkıntı her sene yaşanıyor. Buna bir çözüm bulunup adreslere gönderilemez mi? Kredi kartları gönderiliyorsa bunlar da gönderilebilir. Bu konuda yetkililer bize yardımcı olsa çok isabetli olur. Sıraya giren insanlar, bir gün işlerine gidemeden bekliyor.” dedi.

ÜNİVERSİTE OKUMAK İÇİN 68 YAŞINDA SIRAYA GİRDİ

Sırada bekleyenlerin en yaşlısı ise 68 yaşındaki Halklar İlişkiler öğrencisi Nuray Süer oldu. Yaklaşık iki saat bekledikten sonra kimliğine kavuşan Süer, “Moda tasarım uzman öğretmeniydim. Emekli olduktan sonra üniversite bitirme hastalığına tutuldum. İşletme'yi bitirdim, şimdi de Halkla İlişkiler'i bitirmek üzereyim. Bugün de giriş kartımı almaya geldim. İki saatten fazla beklediğim, sonunda aldım.” şeklinde konuştu. Sınavlara girerken polislerin kendisini, "Teyzeciğim, veliler dışarıda duruyor." diyerek uyardığını, öğrenci olduğunu görünce de elini öpüp kendisiyle fotoğraf çektirdiklerini anlattı.

KİMLİK KARTI YERİNE GEÇEN BELGELER İNTERNETE YÜKLENDİ

Bu arada AÖF bürolarının kapılarına, sıraların önüne geçmek amacıyla bir ilan asıldı. İlanda, sınavda öğrenci kimlik kartlarının yerine geçen belgelerin internete yüklendiği duyuruldu. Duyuruda şu ifadeler yer aldı: “Sevgili öğrenciler, sınavda öğrenci kimlik kartı yerine geçen, sınavda geçerli kimlik belgesi internete yüklenmiştir. Sıra beklemek istemeyenler, internet şifresiyle çıktı alıp bu belgeyle sınava girebilirler.” CİHAN

Yorumlar