Oğlunu öldüren babaya ağırlaştırılmış müebbet

Diyarbakır’da 17 yaşındaki R.Ç.'yi öldürmekle suçlanan babası ve 2 amcasının yargılanması tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Oğlunu öldüren babaya ağırlaştırılmış müebbet

Diyarbakır’da 17 yaşındaki R.Ç.'yi öldürmekle suçlanan babası ve 2 amcasının yargılanması tamamlandı. Karar duruşmasında mahkeme heyeti oğlunu öldürdüğünü itiraf eden babayı ağırlaştırılmış müebbet, iki amcasını ise birer müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde 2012 yılının Temmuz ayında, eşcinsel olduğu için aile içi şiddete maruz kaldığından dolayı evden kaçan R.Ç., daha sonra iddiaya göre babası ve amcaları tarafından öldürülmüş, cesedi de yol kenarına atılmıştı. Olaydan sonra yakalanan 3 cinayet şüphelisi, tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar baba M.Ç. ile amcaları Ş.Ç. ve M.A.Ç. katıldı.

Mahkeme, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile bazı derneklerin müdahillik talebini reddetti. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, sanıklar hakkında kasten öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmaktan cezalandırılmasını istedi. Bunun üzerine son sözleri sorulan sanık M.Ç,, oğlunu bilerek ve planlayarak öldürmediğini belirterek, “Bir baba oğlunu nasıl öldürebilir, ben oğlumu kaldığı yerden alıp hastaneye doğru götürdüm, çok asabileşmişti. Bana saldırdı, küfürler etti. Ben de tabanca taşıyorum, işadamıyım. Benden 10 bin TL para istiyorlardı, o yüzden silah taşıyordum. Bu silahla kafasına vurdum, çocuk düştü. Ben kesinlikle oğlumu bilerek öldürmedim, kazara oldu.” diye konuştu.

R.Ç’nin amcaları da olayla ilgilerinin olmadıklarını belirterek tahliyelerini istedi. Duruşmaya kısa ara veren mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, baba M.Ç.’nin kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, amca S.Ç.’nin müebbet hapis cezası ile ruhsatsız silahsız taşıma cezası ve diğer amca M.A.Ç.’nin de müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. CİHAN

Yorumlar