Oğlundan haber alamayan babanın feryadı: Gelinimin doğumuna 20 gün kaldı

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında oğlundan 2 gündür bir haber alamayan baba Halil Coşkun, Kırkağaç'ta cenazelerin bulunduğu soğuk hava deposu önünde görevlilere isyan etti. Baba Halil Coşkun oğlu İsmail'in 28 yaşında...

Google Haberlere Abone ol
Oğlundan haber alamayan babanın feryadı: Gelinimin doğumuna 20 gün kaldı

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında oğlundan 2 gündür bir haber alamayan baba Halil Coşkun, Kırkağaç'ta cenazelerin bulunduğu soğuk hava deposu önünde görevlilere isyan etti. Baba Halil Coşkun oğlu İsmail'in 28 yaşında evli ve 1 çocuğunun olduğunu söyledi.

İSMAİL'İN EŞİNİN DOĞUMUNA 20 GÜN KALDI

Soğuk hava deposu önünde kameralara konuşan baba Halil Coşkun, 2 gündür çocuğundan ölü ve diri haber alamamasının üzüntüsünü feryatlarla dile getirdi. Baba Coşkun, "İsmail'in eşi hamile, doğumuna 20 gün var. Ben ölmüşün zaten isterlerse kurşuna dizsinler beni ben kimseden korkmam Allah'tan başka kimseden korkmam benim yalancılıkla işim yok." dedi.

"Trafo daha öncede arızalandı, yaptırmamışlar neye yaradı şimdi." diyen Coşkun bu trafonun değeri 50 bin TL bu kadar insanın değeri 50 bin TL mi diyerek isyan etti. Baba Coşkun, "Trilyonlar gitsin insanlara birşey olmasın.

Bir yiğit 20 senede yetişiyor ne için? Vatan için millet için bayrak için savaşıyoruz hepimiz. Milletin hali perişan burası böyle Soması böyle Akhisarı böyle. Şu milletin haline günah değil mi ya hepimiz din kardeşiyiz hepimiz insanız. Benim çocuğum gelmedi kardeşim benim çocuğum sadece benimkisi değil bütün cümle alemin çocuğu sadece kendini değil bütün cümle alemi düşüneceksin. Herkesin başı sağolsun yaşayanları Allah uzun ömür versin. Ne yapayım ben parayı malı mülkü para da lazım değil pul da ben onları hayatta yokluk göstermedim." şeklinde konuştu.

    "Şuan cenazelerin bulunduğu soğuk hava deposunda eski tekel binalarında 20 yıl görev yaptım omuzumla tütün balyası taşıyıp hanballık yaparak büyüttüm çocuklarımı kimseye muhtaç etmedim." diyen Coşkun, "Herkes polis, kaymakam, savcı olamaz bunlar milleti kandırıyor, koskocaman bakan kandırıyor çalışma var diyor alın, saat 02.00'den sonra çalışma var diyor hani nerede çalışma hani gelen giden hani kim geldi." ifadelerini kullandı.

    Baba Coşkun şunları söyledi: "İçeride 287 kişiyi baktım burada yok madenin içinde 4 ayak kalmış bakılmayan oralara da girilemiyormuş. Girenlerde zehirleniyormuş bu kadarda ihmalsizlik olmaz ki daha önce neden önlem almadılar. Bu kadar mühendis var şef var. Oğlumu gören 2arkadaşı yanından geçmiş biri hastanede kurtulmuş benim oğlum ise gelmedi hepsi içeride kalmış." CİHAN

Yorumlar