'Oğlum' diyen komşusunu ve kızını öldüren sanık 51 yıl ceza aldı

Samsun’da su borusu yüzünden tartıştığı komşusunun kendisine 'oğlum' demesine sinirlenen Hüseyin Eşici (56), baba ve kızını öldürmekten toplam 51 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.Samsun'un İlkadım ilçesi Çanakcı köyünde yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
'Oğlum' diyen komşusunu ve kızını öldüren sanık 51 yıl ceza aldı

Samsun’da su borusu yüzünden tartıştığı komşusunun kendisine 'oğlum' demesine sinirlenen Hüseyin Eşici (56), baba ve kızını öldürmekten toplam 51 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'un İlkadım ilçesi Çanakcı köyünde yaklaşık 1 yıl önce meydana gelen olayda, küçükbaş hayvan besiciliği yapan Hüseyin Eşici ile çiftçi komşusu Sami Koyuncu(57), ahıra giden su borularının kesilmesi yüzünden tartıştı. Tartışma sırasında Koyuncu’nun kullandığı 'oğlum' sözüne sinirlenen Eşici, ruhsatsız tabancasını çekerek önce Sami Koyuncu'yu ardından da üzerine doğru gelen kızı Sevda Koyuncu'ya (31) ateş etti. Baba ve kızı olay yerinde öldü. Kaçan şüpheli jandarma tarafından yakalandı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada son karar, olayın birinci yılı dolmadan verildi. Hakkında, çifte cinayet suçundan iki kez ömür boyu hapis cezası istenen Eşici, karar öncesi son savunmasında, "Sami'ye 'Neden su borularımı kesip aldın?' diye sorunca bana küfür edip 'oğlum' diye hitap etti. Ben de kendisine bana 'oğlum' dememesini söyledim. Ancak küfür etmeye devam ederek baltayla omuzuma vurdu. Boğuşurken tabancam yere düştü. İkimizde tabancayı almak için uzandık. Ama ben erken davrandım ve silahı alıp ateş ettim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Sadece kendimi korumaya çalıştım." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Eşici’ye iki kişiyi kasten öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından toplam 51 yıl 8 ay hapis cezası verdi. CİHAN

Yorumlar