Oğlu TEOG sınavına giremeyince suç duyurusunda bulundu

Kocaeli’nde ‘dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu’ bulunan öğrenci iddiaya göre, özel durumunun bildirilmemesi nedeniyle Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına giremedi, bunun yerine SBS’ye girmek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Oğlu TEOG sınavına giremeyince suç duyurusunda bulundu

Kocaeli’nde ‘dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu’ bulunan öğrenci iddiaya göre, özel durumunun bildirilmemesi nedeniyle Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına giremedi, bunun yerine SBS’ye girmek zorunda kaldı. Öğrencinin babası, yaşanan psikolojik duruma dikkat çekerek, ihmali bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Körfez ilçesinde ikamet eden Kemal ve Nagihan Y. çiftinin 14 yaşındaki oğlu U.Y.’de dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu bulunmakta. Hereke Nuh Çimento İlköğretim Okulu öğrencisi olan U.Y.’nin özel durumu, suç duyurusundaki iddiaya göre, okul yetkilileri tarafından İzmit’teki Rehabilitasyon Araştırma Merkezi’ne (RAM) bildirilmedi. U.Y., bu ihmal nedeniyle TEOG sınavına giremedi.

Kemal Y., suç duyurusu dilekçesinde süreci şöyle anlattı: “Bu durumda ben de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittim. Akabinde ekli yine şikayet dilekçesinde sunmuş olduğum 22.11.2013 tarih ve 27299738/480/3511460 sayılı yazı ile oğlum TEOG sınavına gayri resmi şekilde sokulmuştur. Bu durum karşılığında da benim sadece okulu şikâyet etmemem istenmiştir. Ben de bu durumun yanlışlıkla olduğunu düşünerek şikâyetçi olmadım. Ancak bu durumun aynı şekilde devam ettiğini eşim Nagihan Y.’nin oğlum için RAM’a gitmesiyle öğrendik. Oğlumun yine aynı şekilde kaydının yapılmadığını öğrenmem üzerine, Hereke Nuh Çimento İlköğretim Okulu’na gittim ve okul müdürü ile görüşmüşsem de bu durumdan RAM’ın suçlu olduğunu belirtmiştir. 26.02.2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı ve yine şikâyet dilekçem ekinde dosyaya sunduğum genelgeyi incelediğimde oğlumun da RAM’da şu aşama kaydı olmadığını öğrenmemle, oğlum TEOG sınavından yararlanmamakla birlikte SBS sınavına girme mecburiyetinde kalmıştır. Hal böyle olunca da benim çocuğum haksız yere mağdur edilmiştir. Ben bu izahatını yaptığım olaylar nedeniyle suçu kim gerçekleştirmişse Hereke Nuh Çimento İlköğretim Okulu yetkilileri veya RAM yetkilerinden şikâyetçiyim. Gereğinin yapılmasını istiyorum.”

Kemal Y., Kocaeli Valiliği’ne yazdığı dilekçesinde de durumu anlattı. Kemal Y., oğlunun yaşadığı psikolojiye dikkat çekerek, “Tüm belgeleri hem okulda hem RAM’da mevcutken yapılan bu haksızlığı ve bizim mağdur ve oğlumun psikolojik etkilenmesinin sorumlularının araştırılmasını istiyorum. Yaşadıklarımızdan dolayı çok üzüntülüyüz.” dedi. CİHAN

Yorumlar