Oğlu ile el ele “şehadete“ yürüdü

Başkentte Sevgi Lezgi'nin FETÖ'nün darbe girişimi sırasında mücadele ederken şehit olan eşi ile yaralandığı için yoğun bakımda yaşam savaşı veren tek oğlu, hastaneye bindirildikleri araç ile el ele gitti

Google Haberlere Abone ol
Oğlu ile el ele “şehadete“ yürüdü
BURCU ÇALIK - Başkent'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde eşi şehit olan, tek oğlu ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Sevgi Lezgi, oğluna, bindirildikleri araçla hastaneye el ele gittikleri babasının şehit olduğunu söyleyemiyor.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Ali İhsan Lezgi ve 21 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlu Yasin Lezgi, darbeyi durdurabilmek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne koşan vatandaşlar arasındaydı. Baba oğul, sabaha karşı Külliye yakınına atılan bombaların hedefi oldu. Baba Lezgi hastane yolunda hayatını kaybederken, oğlu ise babasının şehit olduğundan habersiz yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.
Hem eşinin ölümü hem de oğlunun durumu nedeniyle iki kez yıkılan ve üç kızıyla hayata tutunmaya çalışan Sevgi Lezgi, o gece yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Oğlunun o gece eve geç vakitte geldiğini, ardından uyuyan babasını kaldırarak, haberleri dinledikten sonra evden çıktıklarını belirten Lezgi, "Biz gidiyoruz, Allah'a emanet ol, dediler. Dışarıdan selalar geliyordu. 'Hakkını helal et' dedi eşim, su da istedi. Oğlum çok heyecanlıydı çıkarken. Balkona çıkıp arkalarından baktım." sözleriyle onları son gördüğü anı anlattı.

Lezgi, sabaha karşı saat 03.00 olmasına karşın eşi ve oğlunun dönmediğini ifade ederek, "Hiç konduramadım, sabaha kadar dönecekler diye bekledik. Kızım kardeşi ile konuşmuş en son Külliye'ye gitmişler." dedi.

Eşi ve oğlunun Külliye'ye giderken, "Biz çıkmasak halk da kalmayacak" dediğini aktaran Lezgi, ertesi gün saat 15.30 civarında önce oğullarının ağır
yaralandığını, ardından da eşinin şehit olduğunu öğrendiklerini kaydetti.

BABASININ ŞEHİT OLDUĞUNU BİLMİYOR

Lezgi, eşinin Külliye yakınına atılan bomba nedeniyle şehit olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:
"Oğlumun son hatırladıklarına göre, babası ile el ele gitmişler hastaneye. Bir araba getirmiş onları. 'Babamla beraber sırt sırta geldik, elini tuttuğumda eli buz gibiydi' diyor. O anda hayattaymış fakat Külliye'nin orada 40 dakika falan yerde kalmışlar. Oğlum babasının elini tuttuğunu hatırlıyor.
Babasının şehit olduğundan haberi yok oğlumuzun. 'Babam daha ağırdı' diye soruyor. 'O da tedavi görüyor' diyoruz. Söyleyemedik."
 
"İDAM KARARI ÇIKARIN"


Şehit Lezgi'nin dayısının oğlu Mithat Aksoy ise kuzeninin cesur yürekli bir insan olduğunu belirterek, "Bu vatan için şehidimizin kanı helaldir. Vatanımız için nice 'Ali İhsan Lezgi'ler' yetişmektedir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile tüm milletvekillerine seslenen Aksoy, "Lütfen bu şehitlerimizin kanı yerde kalmasın. Bir an önce Meclis'ten idam kararını çıkarın. Bilhassa Külliye'yi bombalayan jetteki pilotun ismini bana vermenizi istiyorum. Gerekirse onu ben kendi ellerimle asmak istiyorum." dedi.

Yorumlar