Oğlu dağa kaçırılan anne: Oğlum gelsin, davul zurnayla askere göndereceğim

Terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan 20 yaşındaki Adem Tekik’in ailesi, BDP İzmir il binası önünde basın açıklaması yaparak oğullarını istedi. Baba Dursun Tekik, çocuklarının örgüt tarafından İzmir’de...

Google Haberlere Abone ol
Oğlu dağa kaçırılan anne: Oğlum gelsin, davul zurnayla askere göndereceğim

Terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan 20 yaşındaki Adem Tekik’in ailesi, BDP İzmir il binası önünde basın açıklaması yaparak oğullarını istedi. Baba Dursun Tekik, çocuklarının örgüt tarafından İzmir’de otobüs yakma eylemine karıştırıldığını, daha sonra korkutularak kaçırıldığını belirterek, “Bir zamanlar çocuklarımız askerde şehit oluyordu, analar ağlıyordu. Şimdi böyle yapıyorlar, yine analar ağlıyor.” diye konuştu. Anne Zübeyde Tekik ise, “Oğlum sağ salim, elini kana bulamadan gelsin, davul zurnayla askere göndereceğim.” dedi.

İzmir'de polis rakamlarına göre son bir yıl içinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK, 39 kişiyi kandırarak dağa götürdü. Son 20 günde düzenlenen operasyonlarda ise örgüte katılmak üzere yola çıkan üçü çocuk 10 kişi yakalandı. Terör örgütünün kaçırdığı gençlerden 20 yaşındaki Tekik’in anne ve babası, BDP il binası önünde basın açıklaması yaptı. 1,5 ay önce kandırılarak dağa götürülen çocuğunun arkadaş kurbanı olduğu söyleyen baba Tekik, bugüne kadar hiç haber alamadığı oğlunun geri gelmesini istedi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan yardımcı olmalarını isteyen Tekik, “Çocuğum yumuşak yüzlüydü. Zaaflarından faydalanarak kandırıp götürdüler.” şeklinde konuştu.

'DİYARBAKIR’DAKİ ANNELERLE GURUR DUYUYORUM'

Çocuklarının geri gelmesi için Diyarbakır’da eylem yapan annelerle gurur duyduğunu ifade eden Dursun Tekik, İzmir’de çocukları dağa götürülen birçok aile bulunduğunu ancak söz vermelerine rağmen kendilerini basın açıklamasında yalnız bıraktıklarını söyledi. Tekik, “Nedense gelmediler, üzüntülüyüm. Bu yaşa kadar evlatlarını büyütüp getiriyorsun, başkaları ellerine maşa ederek çocuklarımızı alıp götürüyorlar. Diğer aileler korktukları için mi, fırsat bulamadıkları için mi gelmediler bilmiyorum.” dedi. Türkiye’nin bu topraklar üzerinde yaşayan herkese ait olduğunu, dedesinin gazi olduğunu, tek isteğinin anaların babaların ağlamaması olduğunun söyleyen Tekik, “Analar ağlayınca, bir baba olarak daha çok üzülüyorum. Keşke o anaların yarısı kadar olsak, onlar kadar duygulu olsak. O duygulu analara da çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMIZI EYLEMLERE KARIŞTIRIYORLAR'

Bayraklı ilçesi Onur Mahallesi’nde oturduğunu, o bölgede terör örgütü üyelerinin çocuklara yönelik propaganda yaptığını, otobüs yakma gibi eylemlere karıştırdıklarını anlatan Dursun Tekik, sonra da "Devlet tutuklayacak" diyerek kafalarını bulandırıp alıp dağa götürdüklerini anlattı. “Kendileri organize edip yaptırıyor, ondan sonra ‘Devlet sizi yakalar, içeri atar’ diyerek çocuklarının kafalarını dolduruyorlar.” diyen Tekik, oğlu Adem’e sahip olamadığı için üzüldüğünü ancak Allah’ın kendisine verdiği emanete sahip çıkamadığı için daha çok üzüldüğünü dile getirerek, babalara çocuklarına sahip çıkmaları çağrısı yaptı. Oturduğu bölgede bildiği kadarıyla 20-25 kişinin daha dağa götürüldüğünü ancak polise bildirenler olduğu gibi bildirmeyenler de olduğunu kaydetti.

'DEVLETİMİZ ÇABA GÖSTERSİN'

Devlet yetkililerinden, çocukların bulunup geri getirilmesi için çaba göstermesini isteyen Tekik, “Bir zamanlar çocuklarımız askere gidiyordu, şehit oluyordu, analar ağlıyordu. Şimdi böyle yapıyorlar, yine analar ağlıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Millet olarak buna bir çözüm gelmesini istiyoruz.” dedi. Neden BDP önünde basın açıklaması yaptığı sorusuna ise, “Şimdi dağa kim götürüyor ki? Götüren başka şey varsa oraya gideyim. Benim bildiğim, götürenler bunlar.” cevabını verdi.

ANNE TETİK: BENİM OĞLUM ASKERE GİDECEKTİ

Zübeyde Tekik ise oğlunun 20 yaşında olduğunu ve askere gideceğini söyleyerek, “Başbakan'dan, Cumhurbaşkanı'ndan rica ediyorum, çocuğumu bulup getirsinler. Arkadaş kurbanı oldu çocuğum, 1,5 aydır haber alamıyoruz. Emine Hanım'dan rica ediyorum, o da bir annedir, sesimi duysun. Anneleri ağlatmasınlar, çocuğumu istiyorum. Gittiğinden beri hiçbir haber alamadık.” diyerek oğlunu geri istedi. Kendisi gibi çocukları dağa götürülen ve Diyarbakır’da eylem yapan annelerle gurur duyduğunu dile getirdi: “Anneler, evlatlarını dağa çıksın diye yetiştirmiyor. Oğlum sağ salim, elini kana bulamadan gelsin, davul zurnayla askere göndereceğim. Adem, beni görüyorsan, duyuyorsan dön evine, bizi üzme. Seni seviyoruz Adem.”

Kendilerine destek veren komşuları Hasret Ergün de, “Komşumuz huzursuz oldu, biz de huzursuz olduk. Bulunmasını ve getirilmesini istiyoruz. Komşum her gün ağlıyor, karşısında ben de ağlıyorum. Benim çocuğum cezaevinde, ben o kadar ağlamıyorum, biliyorum ki emniyetli yerde.” dedi.

DAĞA GÖTÜRÜLEN GENÇLERİN ÜZERİNDEN ÇIKAN ŞİFRE: SEVGİ

İzmir'de son bir yıl içinde 39 kişi, terör örgütü PKK tarafından dağ kadrosuna katılmak üzere kırsala götürüldü. Son 20 gün içinde düzenlenen operasyonlarda, örgüte katılmak üzere olan üçü çocuk 10 kişi yakalandı. Yakalananların üzerinden, teslim alacak örgüt üyelerine verilmek üzere "Her sevgi güzel olanı seçer" şeklinde bir şifre çıktı. İzmir'den bazı kişilerin, terör örgütü KCK aracılığıyla kırsal alana gidecekleri bilgisi üzerine harekete geçildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen gün beşi Ege Üniversitesi öğrencisi olan, ikisi kadın altı kişiyi İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde düzenlediği operasyonla yakaladı. Gözaltına alınan gençlerin üzerinden, "Her sevgi güzel olanı seçer" yazısı çıktı. Gençlerin, Diyarbakır'da buluşacakları örgüt üyelerine bu şifreyi vereceği öğrenildi. Şifreyi alan PKK'lı örgüt üyesinin gençleri sınırda buluşturduğu başka kişilere teslim ettiği, bu kişilerinse terör kamplarına götürdüğü ileri sürüldü. "Her sevgi güzel olanı seçer" şifresinin, örgüt üyeleri tarafından dağa çıkacakların arasına polis veya MİT elemanlarının sızmaması için her gence ayrı ayrı verildiği iddia edildi. Geçen hafta da yine kırsala götürülmek istenen üçü 18 yaşından küçük dört kişi, Manisa'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Böylece 10 gencin terör örgütü PKK'ya katılması engellenmiş oldu. İzmir ve Manisa’da 2013 yılından bu yana kırsala götürülenlerin sayısının 39 olduğu belirlendi. İzmir'de çocuklarından haber alamayan 19 aile, kayıp müracaatı yapıp şikayetçi oldu. CİHAN

Yorumlar