OFGİAD: Fişleme iddiaları ve yolsuzluk operasyonları saptırılıyor

Trabzon'un Of ilçesinde faaliyet gösteren Of Girişimci İş Adamları Derneği (OFGİAD), yolsuzluk operasyonlarının ve fişleme iddialarının merkezinden saptırılarak Hizmet Hareketi'nin yıpratılmaya çalışılmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
OFGİAD: Fişleme iddiaları ve yolsuzluk operasyonları saptırılıyor

Trabzon'un Of ilçesinde faaliyet gösteren Of Girişimci İş Adamları Derneği (OFGİAD), yolsuzluk operasyonlarının ve fişleme iddialarının merkezinden saptırılarak Hizmet Hareketi'nin yıpratılmaya çalışılmasına tepki gösterdi.

OFGİAD üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında dernek adına açıklamayı dernek üyesi Osman Eminoğlu yaptı. Eminoğlu şunları dile getirdi: "Kamuoyunu son günlerde meşgul eden yolsuzluk operasyonları, dershanelerin kapatılması, fişleme iddiaları, merkezinden saptırılarak bilgi kirliliğine sebep olmakta, Hizmet Hareketi de yıpratılmaya çalışılmaktadır. Gönüllüler hareketi yıllardır toplumun her kesiminden insanları kapsayan, kamu yararına hizmet eden sivil bir harekettir. Ülkemizde ve dünyada yaptığı faaliyetlerle; insani değerler etrafında mutabakat sağlama, toplumsal barışın tesisi, dünyanın her yerinde problem teşkil eden eğitimsizlik, sefalet, cehalet, terör, haksızlık gibi konularla mücadele etmeye çalışmaktadır. Milletimizin menfaatine olan her icraata ve projeye kim olduğuna bakılmaksızın destek verilmektedir.

Son zamanlarda Hizmet Hareketi ile ilgili toplumu ve gönüllülerini yaralayan rant, paralel devlet, çete, örgüt, in ve haşhaşin gibi tabirlerle 28 Şubat sürecinden çok daha ağır bir yıpratma faaliyeti sürdürülmektedir. Bazı basın yayın organlarında manşetlerle toplum yanıltılmaya çalışılarak algı yönetimi yapıldığı açıkça görülmektedir.

Bunların Sayın Başbakan tarafından incitici bir üslupla zikredilmesi ayrıca üzüntü vermektedir. Hizmet Hareketi’ne gönül verdi diye devlete düzenli vergisini ödeyen saygın işadamlarının işletme faaliyet izinlerinin iptalini, ülke ekonomisine hizmet eden finans kurumlarının açıktan hedef gösterilmesini teşebbüs hürriyetine indirilmiş bir darbe olarak algılıyor, gerek yerli gerekse yabancı yatırımcı açısından Türkiye’nin güvenli bir ülke olmaktan çıkarılmaya çalışıldığını üzüntüyle izliyoruz.

Türk halkının gözdesi haline gelmiş, ülkemizin global markası olan bütün dünya tarafından hüsnü kabul görmüş Türk okullarının büyükelçilerimiz vasıtasıyla karalanmaya çalışılması, bu hizmetleri gönülden destekleyen milyonlarca vatandaşımızın vicdanlarını yaralamıştır. Türk okullarına karşı takınılan bu tavır, yıllardır bu kurumları öven AK Parti yöneticilerinin ve Sayın Başbakan'ın kendilerini inkar konumuna düşürmektedir.

Hizmet Hareketi gerek bizim insanımız gerekse dünya insanları tarafından akliliği ve maküliyeti takdir edilip destek görmektedir. Hayatlarını almaya değil vermeye adamış dünyevi hiçbir beklentisi olmayan, hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan, açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten ve Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yapılan iftira ve saldırılardan bir an önce vazgeçilmesini beklemekteyiz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur." CİHAN

Yorumlar