Offroad kupası yarışlarında korkutan kazalar

Bursa Alternatif Sporlar Kulübü (BASK) tarafından düzenlenen TOSFED Trial kupası 1. Yarışı'nda yaşanan kazalar korkulu anlara neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Offroad kupası yarışlarında korkutan kazalar

Bursa Alternatif Sporlar Kulübü (BASK) tarafından düzenlenen TOSFED Trial kupası 1. Yarışı'nda yaşanan kazalar korkulu anlara neden oldu. 8-9 Mart gününde düzenlenen yarışlar, Gürsu ilçesi Dışkaya mevkiinde gerçekleştirildi. Türkiye çapında bir offroad kupası yarışlar dizisi olan TOSFED Trial Kupası, 2014 sezonunun ilk yarışı olarak Bursa'da yapıldı.

Bugün gerçekleştirilen yarışlar saat 18.00'e kadar devam edecek. Rengarenk ve tamamen zorlu koşullar için modifye edilmiş 4x4 araçların nefes kesen mücadelesi etkiledi. Yarışmalarda yaşanan kazalar ise izleyenleri korkuttu. Özellikle İstanbul’dan yarışlara katılan Uğur Demirci yönetimindeki bir aracın takla atması korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Dik yamaçtan aşağı inmekte olan aracın üst tarafına ekipten diğer bir kişi binerek, aracın devrilmesini önlemeye çalıştı. Ancak bütün çabalara rağmen araç devrilmekten kurtulamadı. Bu sırada araç takla atarken, üstten araca asılan görevli ise büyük bir tehlike atlattı. Araçtan atlayan yardımcı, aracın altında kalma tehlikesi geçirdi.

Devrilmeye başlayan araç, tam 3 takla atarak derede yan bir şekilde durabildi. Daha sonra, seyirciler ve yardımcıların da devreye girmesiyle devrilen araç düzeltilmeye çalışıldı, ancak başarılı olunamayınca araya traktörler girdi. Önce diğer ekipteki aracın çekicisi ile düzeltilen araç, iki traktör yardımı ile bulunduğu dereden çıkarıldı. Yarışlarda bunun dışında bir dizi küçük kaza da yaşandı. Ayrıca, görevli ekipten bazıları ise yer yer araçların altında kalma tehlikesi geçirdi.

Çok heyecanlı bir ortamda geçen yarışlar onlarca yarışsever tarafından da takip ediliyor. Yarışmda takla atarak korkutan araç sürücüsü Uğur Demirci, yaşadığı kazadan sonra korkmadığını belirterek, “Dengesi kayboldu arabanın, gitti. Korkmadım, yok alışkın olduğumuz için korkmadım.” dedi. Vatandaşlar ise yarışların çok heyecanlı geçtiğini belirterek, “İlk kez geliyoruz, çok güzel ama çok tehlikeli, bazı araçlar takla atıyor.” şeklinde konuştu.

YARIŞLARA 9 TAKIM KATILDI

Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Başkan Yardımcısı ve yarış sorumlusu Özer Yavuz, yarışları düzenli bir şekilde tertip ettiklerini belirterek, “2014 yılında ise Türkiye’nin ilk yarışını burada düzenliyoruz. Dün ve bugün yağmur yağdı, etaplarımız biraz daha keyifli bir hale geldi. Umarız yarışmacılar ve izleyiciler de eğleniyordur.” dedi.

Yarışlara, Bursa başta olmak üzere İstanbul ve Kütahya gibi, Türkiye’nin çeşitli şehirlerden 9 takım olarak katılım olduğunu anlatan Yavuz, her takımın iki araçtan oluştuğunu söyledi. Puan olarak ilk üçe giren yarışmacılara çeşitli ödüller ile daha sonra yapılacak Türkiye şampiyonasına katılacaklarını anlatan Özer Yavuz, yarışmacıların 20 dakika içinde 9 kapıyı geçmeye çalıştığını ve geçebildikleri kapı kadar da puan aldıklarını söyledi.


CİHAN

Yorumlar