'Off-Road yarışmaları bu sene komşu ülkelerle şenlenecek'

Merkezi Rize’nin Ardeşen ilçesinde bulunan Ardeşen Off-Road Kulübü (ARDOFF), Rize basınını Ardeşen’de açtığı iftar sofrasında ağırladı.Kulüp Başkanı Ali Saruhan ve yönetim kurulu üyeleri, Osmanlı Alabalık Tesisleri'ndeki iftar...

Google Haberlere Abone ol
'Off-Road yarışmaları bu sene komşu ülkelerle şenlenecek'

Merkezi Rize’nin Ardeşen ilçesinde bulunan Ardeşen Off-Road Kulübü (ARDOFF), Rize basınını Ardeşen’de açtığı iftar sofrasında ağırladı.

Kulüp Başkanı Ali Saruhan ve yönetim kurulu üyeleri, Osmanlı Alabalık Tesisleri'ndeki iftar yemeği sonrası ARDOFF’un yol haritası ve yapacağı organizasyonla ilgili bilgiler verdiler. ARDOFF Başkanı Saruhan, 30-31 Ağustos tarihlerinde Ardeşen’de 3.sünü düzenleyecekleri Uluslararası Off-Road Oyunları'na Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan, İran ve Irak gibi ülkelerden yarışmacıların katılacağını söyledi. Bu yıl ki yarışların çok daha farklı kurallarla oynanacağınıkaydeden Saruhan, "Halkımızın katılımıyla coşkulu bir organizasyon düzenleyeceğiz. Bu kapsamda Rize ve bölge basınından tanıtım noktasında destek bekliyoruz. Çünkü ilimizde düzenlenen uluslar arası festivallerden birini gerçekleştirmek, bu yolda emek vermek desteği hak ediyor." dedi.

2010 yılında kurulan Ardeşen Off-Road Kulübü'nün birçok başarıya imza attığını söyleyen Ali Saruhan, geride bıraktıkları sezon 16 yarışmaya katıldıklarını ifade ederek, "Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan’daki yarışlarda ilimizi ve ülkemizi temsil ettik. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kupa ve madalyalar kazandık. 2 hafta önce de Sapanca’da yapılan yarışmalarda birincilik elde ettik." şeklinde konuştu.

Off-Road sporunun zor ve bir o kadar da heyecan verici olduğunu vurgulayan Saruhan, "Off-Road artık bir tutku haline dönüştü. İmkanlarımız ölçüsünde bu tutkumuzu sürdürmeye çalışıyoruz. Eski tip 4x4 araçlarımızı modifiye edip, yarışlara hazırlıyoruz. Kulübümüzün 69 üyesi var, bu üyelerin 16’sında Off-Road aracı var ancak yarışlara 2 araçla katılıyoruz. Bu yarışlarda ödül olarak da araç yedek parçaları ve kupa kazanıyoruz. Amacımız macera, heyecan ve bölge turizmine katkı sağlamak." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin gelişmiş illerinde spor turizminin çok yaygın olduğunu vurgulayan Saruhan, "Ardeşen’de düzenlediğimiz organizasyonlar sayesinde bölgemize yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce insan geliyor. Şenlik öncesi Off-Road araçları ile bölgedeki yaylaları gezerek safari turları gerçekleştiriyorlar. Bu da bölge turizmine ciddi katkı sağlıyor." diye sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar