Oettinger’den AB’ye övgü, erken emekliliğe eleştiri

AB Enerji Komiseri Günter Oettinger (CDU), Almanya'da koalisyon hükümetinin 63 yaşında erken emeklilik vaadine şüpheyle yaklaşılması gerektiğini söyledi. CDU’yu AB seçimleri ile ilgili desteklemek için Stuttgart ve çevresinde yapılan seçim...

Google Haberlere Abone ol
Oettinger’den AB’ye övgü, erken emekliliğe eleştiri

AB Enerji Komiseri Günter Oettinger (CDU), Almanya'da koalisyon hükümetinin 63 yaşında erken emeklilik vaadine şüpheyle yaklaşılması gerektiğini söyledi. CDU’yu AB seçimleri ile ilgili desteklemek için Stuttgart ve çevresinde yapılan seçim programlarına katılan AB Enerji Komiseri, Avrupa Birliği’ni (AB) güvenlik, istikrar ve barış yönü ile bir cennete benzetti.

Avrupa Birliği (AB) parlamento seçimlerinde partisi CDU’ya destek vermek için Stuttgart’a gelen AB Enerji Komiseri Günter Oettinger (CDU), koalisyon hükümetinin planladığı 63 yaşında emekliliği sert bir şekilde eleştirdi. Oettinger, siyasilerden bu konuda ‘gözlerini açmasını’ istedi. Federal Hükümet’in ortağı Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) emeklilik konusunda yanlış bir tutum içerisinde olduğunun altını çizen Oettinger, bu konuda SPD’nin bakışının her yönden sorgulanır halde olduğu ifadelerini kullandı.

Oettinger, Federal Hükümet’in 63 yaşında emeklilik planının yanlış bir sinyal olacağını savunarak, bunun ekonomiye negatif yansımalarının olabileceğini söyledi. Kendi yaş grubundaki insanların ortalama hayat beklentisinin erkekler için 83, kadınlar için 89 yaş olduğuna değinen Oettinger, yeni nesillerde bunun daha da uzun olduğunu ve bununla beraber de insanların birkaç yıl daha fazla çalışabileceklerini kaydetti. Zamanımız insanının kendilerini eğitmeksizin iş piyasasında daha fazla şanslarının bulunmayacağının altını çizen Oettinger, herkesin kendisini kendi alanında zamanın şartlarına göre geliştirmesini kaçınılmaz olarak değerlendirdi.

Bir çatı tamircisini örnek olarak gösteren Oettinger, bir yaştan sonra fiziksel olarak formun yitirileceği ve artık iş piyasasında kendisine ihtiyacın tükendiğini düşüncesinin doğru olmadığını, aynı iş alanında, mesela müşteri hizmetlerinde elbette çalışabileceğini söyledi. Oettinger bu bağlamda insanları meslek eğitimleri çerçevesinde daha uzun süre çalışmaya hazır hale getirmenin yollarının aranmasının daha doğru olacağından bahsetti.

Birçok ortamda sürekli dile getirdiği söylemlerini bir kez daha tekrarlayan Oettinger, Avrupa’nın ve özellikle Almanya’nın demografik sorununu çözme adına dışarıdan insan getirmeye çalışacağını, çünkü ülkenin bu insanlara ihtiyacı olduğunu ve ülkenin kalkınmasında çok önemli bir rol oynadıkların söyledi. Oettinger piyasalarda kalifiye eleman bulma konusunda ciddi sorunların bugünden hissedilir şekilde yaşandığını ve bu durumun gelecekte çok daha vahim duruma geleceğini söyledi.

Stuttgart’ta yaptığı toplantıda AB’nin faydalarından söz eden Oettinger, Almanya’nın ekonomik olarak ‘gücünün zirvesinde’ olduğu ifadelerini kullanarak AB’yi güvenlik, istikrar ve barış bakımından bir cennete benzetti. Oettinger AB’nin önemini ise şu cümlelerle ifade etti: “Kalan zamanımızı tarlada geçirmek istemiyorsak, AB'ye ihtiyacımız var. Avrupa bizim için bir şanstır.” CİHAN

Yorumlar