Odunpazarı Belediyesi’nde işten çıkarma yok, çalışanlar taşerondan kurtarılacak

Eskişehir merkez ilçe Odunpazarı Belediyesi Başkanı Avukat Kazım Kurt, "Odunpazarı Belediyesi'ndeki çalışanların iş güvencesi biziz, CHP’dir." dedi. Göreve geldikleri günden bu yana Odunpazarı Belediyesi'nde hiç kimsenin işten çıkarılmadığını...

Google Haberlere Abone ol
Odunpazarı Belediyesi’nde işten çıkarma yok, çalışanlar taşerondan kurtarılacak

Eskişehir merkez ilçe Odunpazarı Belediyesi Başkanı Avukat Kazım Kurt, "Odunpazarı Belediyesi'ndeki çalışanların iş güvencesi biziz, CHP’dir." dedi. Göreve geldikleri günden bu yana Odunpazarı Belediyesi'nde hiç kimsenin işten çıkarılmadığını ve çıkarılmayacağını belirten Başkan Kurt, "Çalışanlarımız işten çıkarılmadığı gibi meclisimizden aldığımız yetki ile kurduğumuz Odunpazarı AŞ ile tüm çalışanlarımızı sendikalı yaparak, taşeronluğa son vermeyi amaçlıyoruz." açıklamasında bulundu.

30 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Odunpazarı Belediye Başkanlığına seçilen Avukat Kazım Kurt, geride kalan 100 günde gerçekleştirdiği çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. "Sosyal demokrat bir yönetimin, doğru ve yerinde adımlarla 100 gün içerisinde yapacağı çalışmaların nasıl bir ilçenin kaderini değiştireceğini halka göstermek istiyorduk." diyen Başkan Kurt, gelinen noktanın yapılan tüm çalışmaların sosyal demokrat belediyeciliğin başarısını kanıtladığını kaydetti. Bu başarıdaki en büyük etkenin de halkın ve çalışanlar için oluşturdukları güven ve huzur ortamı olduğunu vurguladı.

'MECLİSLERİ CANLI YAYINLIYORUZ'

Odunpazarı tarihinde ilk kez belediye meclislerini canlı yayında halka açtıklarını, alınan her kararın, planlanan her projenin halk tarafından aynı anda öğrenilmesine imkan sağladıklarını belirten Başkan Kurt, "Bu sayede Odunpazarı sakinleri artık alınan kararlar için hiçbir meclis üyesi ve belediye yetkilisini arayıp ne oldu diye sormuyor. Anında öğrenip, başta sosyal medya olmak üzere belediye internet sitesi üzerinden değerlendirmelerini bizlere iletiyor." dedi.

Odunpazarı’nda muhtarların sesine kulak verildiğini, muhtarların bir basın üyesi gibi mahallelerinde fotoğraf çekip hazırladıkları dosyalarla kendilerine geldiğini aktaran Başkan Kurt, böylelikle mahallelerin sorunlarını kısa sürede ve halkın istediği gibi çözüldüğünü kaydetti. Odunpazarı'nın gelecek planlarını hazırlarken başta STK'lar olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla paylaştıklarını ifade eden Başkan Kurt, ortak akıl toplantıları düzenleyerek, Odunpazarı'nın geleceğinde 7'den 70'e herkesin katkısı olmasını sağladıklarını vurguladı.

'YENİ MÜDÜRLÜKLER KURDUK'

Toplumsal denge çalışmalarına yeni müdürlükler kurarak devam ettirdiklerini anlatan Başkan Kurt, "Amacımız halkımıza ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet götürmek. Kırsal Kalkınma Müdürlüğümüzle köylümüze, Spor İşleri Müdürlüğümüzle gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap verirken, Ulaştırma, Etüt Proje ve Emlak İstimlak Müdürlüklerimizle hizmet alanımızı genişlettik." diye konuştu.

'ÇALIŞANIMIZIN İŞ GÜVENCESİ BİZİZ'

Odunpazarı Belediyesi'nde göreve geldikleri ilk günden itibaren vurguladıkları sözü hatırlatan Başkan Kurt, "Odunpazarı Belediyesi'ndeki çalışanların iş güvencesi biziz, Cumhuriyet Halk Partisi'dir." ifadesini kullandı.

Göreve geldikleri günden bu yana Odunpazarı Belediyesi'nde hiç kimsenin işten çıkarılmadığını vurgulayan Kurt, şöyle konuştu: "Çalışanlarımız işten çıkarılmadığı gibi meclisimizden aldığımız yetki ile kurduğumuz Odunpazarı AŞ ile tüm çalışanlarımızı sendikalı yaparak, taşeronluğa son vermeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra valilik ve kaymakamlık gibi kamu kurumları geçici görev için personel talebinde bulunmuştur. Bu talebi de karşıladık. Tüm çalışanlarımıza iş güvencesi sağlıyoruz. Artık tüm mesai arkadaşlarım gelecekleri için yeni planlar yapmaya başladı. İşte sosyal demokrat belediyeciliğin farkı burada."

Kurt, kadınlar ve çocuklar için de önemli projelere imza attıklarını, yeni kaynaklar oluşturmak için Avrupa Birliği projelerine büyük önem verdiklerini belirtti. Kurt, "Son olarak hazırladığımız projemizle birlikte 300 bin Euro'luk bir başvuru yaptık. Hedefimiz mutlu kadın, mutlu aile, mutlu toplum." diye sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar