Ödüllü foto muhabirini meslektaşları uğurladı

Çektiği fotoğraflarla dünya çapında tanınan ödüllü foto muhabiri Kerim Ökten, ailesi ve meslektaşlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Ödüllü foto muhabirini meslektaşları uğurladı

Çektiği fotoğraflarla dünya çapında tanınan ödüllü foto muhabiri Kerim Ökten, ailesi ve meslektaşlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Pek çok meslektaşının saf tuttuğu cenazede, arkadaşları Ökten için, "Dünya'nın en iyi insanıydı. Kaza'nın duyulmasından itibaren Çin'den Amerika'ya kadar pek çok kişi taziye için aradı" dedi.

Çektiği fotoğraflar ile dünya çapında kariyeri olan Ökten, Çanakkale'de meydana gelen yıldırım çarpması olayı sonucu hayatını kaybetmişti. Başta annesi Prof. Dr. Ayşenur Ökten ve eşi Aybike Ökten olmak üzere bütün ailesini hüzne boğan olayın ardından Kerim Ökten için bugün Levent Afet Yolal Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Cami avlusunu dolduran onlarca meslektaşı Kerim Ökten için gözyaşı döktü. Çalıştığı EPA Ajansı'nın çalışanlarının da katıldığı cenazede anne Ökten ayakta durmakta zorlandı. Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken anneyi, oğlunun eşi Aybike Ökten sakinleştirmeye çalıştı. Ökten'in arkadaşları, eşi Aybike Ökten'e taziyelerini sundu. Aybike Ökten de zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Kılınan öğle namazının ardından cenaze namazı için saf tutuldu. Cenaze namazın ardından imam Ökten için helallik istedi. Dua edilmesinin ardından Ökten'in cenazesi meslektaşları ve ailesi tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da namaza katılanlar arasında yer aldı.

Cenazeye katılan arkadaşları Ökten'i anlattı. Ökten'in herkesle iyi geçinen ve iyi kalpli bir insan olduğunu belirten mesai arkadaşı Tolga Bozoğlu, "Dünyanın en iyi insanıydı. Kazanın olduğu andan itibaren Amerika'dan Çin'e kadar pek çok kişi üzüntüsünü bildirmek için aradı. Arkadaşları için apayrı bir yeri vardı" dedi.

Diğer arkadaşı Sedat Suna da eğitimini Kerim gibi birisinden aldığı için büyük mutluluk duyduğunu belirterek "Ben hocamı kaybettim" dedi. Aynı ajansta çalıştıkları foto muhabiri Gero Üreloer de Kerim Ökten'i kaybetmekten dolayı yaşadığı üzüntüyü anlattı.

Ökten'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

CİHAN

Yorumlar